Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους νέους ανέπτυξε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους νέους ανέπτυξε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

0

Αισιόδοξο το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

Πολυθεματική χαρακτηρίζεται η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ καθώς ο ίδιος αναφέρθηκε σε μείζονα θέματα της επικαιρότητας αλλά και σε νέα μέτρα για εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ εστίασε κυρίως στους νέους. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα. Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο. Η σειρά πρωτοβουλιών που ανέπτυξε είναι:

  • Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν.
  • Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000.
  • Επέκταση στεγαστικού επιδόματος 1000 ευρώ/έτος και στους σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ.
  • Αυξάνονται από τις 100.000 στις 150.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.
  • Από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους νέους κάτω των 29 ετών το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, όσο για τους εφήβους 15 έως 17 ετών αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί θα τους προσφέρουμε 50 δωρεάν gb data στο κινητό τους.
  • Καθιέρωση ψηφιακής κάρτας, ένα ψηφιακό πορτοφόλι, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι παροχές του κράτους προς τους νέους.
  • Από 1/1/22 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε παράλληλα μέτρα για τη μείωση της φορολογίας στα νοικοκυριά, καθώς και μείωση τελών κινητής τηλεφωνίας σε όλους τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις. Επίσης μεγάλη έμφαση δόθηκε στα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, αλλά και στην ενίσχυση της αμυντική πολιτικής. Παράλληλα εκτενής αναφορά έγινε στις αγροτικές μεταρρυθμίσεις στην κλιματική κρίση, αλλά και στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο εμβόλιο τονίζοντας,  πως ο επίλογος της γράφεται με σκληρά γράμματα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Το μοναδικό όπλο είναι το εμβόλιο, η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν. Δεν πρέπει η κοινωνία να διχαστεί επί ενός επιστημονικού ζητήματος. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. 9 στους 10 διασωληνώμενους είναι ανεμβολιαστοί. Αυτά είναι δεδομένα επιστημονικά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η λύση είναι στο χέρι μας: εμβολιαζόμαστε και απελευθερωνόμαστε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…