Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Κυριακή θα τιμηθεί η μνήμη των σφαγιασθέντων Καρυοφυτιανών από τις δυνάμεις της βουλγαρικής κατοχής

Την Κυριακή θα τιμηθεί η μνήμη των σφαγιασθέντων Καρυοφυτιανών από τις δυνάμεις της βουλγαρικής κατοχής

0

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα 38 θύματα της 9ης Σεπτεμβρίου 1944

Οι φετινές εκδηλώσεις για το Μνημόσυνο του σφαγιασμού των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βουλγάρους, που έλαβε χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου 1944,  θα  πραγματοποιηθούν την 26 Σεπτεμβρίου  2021, ημέρα Κυριακή.

Μία ματιά στο χρονικό της συμφοράς…

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, Βουλγαρικό Στρατιωτικό Απόσπασμα, έλαβε εντολή να εκτελέσει τους Έλληνες Χριστιανούς κατοίκους του Καρυόφυτου και να κάψει το χωριό. Έτσι  κι έγινε  και  τριάντα οκτώ αθώοι Έλληνες εσφάγησαν και μαζί με αυτούς και ο Βούλγαρος Πρόεδρος του χωριού.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής

Για  το Μνημόσυνο κατόπιν προγραμματισμού πρόκειται να  γίνουν  στην Περιφερειακή  Ενότητα Ξάνθης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Ώρα 10:15 Επιμνημόσυνη Δέηση  στον  Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Καρυοφύτου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος.

Ώρα 10:30 Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων  χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Ξάνθης και αμέσως μετά ακολουθεί ομιλία για το χρονικό της ημέρας.

Ώρα 10:45 Κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, τις τοπικές αρχές, τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Καρυοφύτου, το Σύλλογο Απογόνων Προσφύγων Άνω Καρυοφύτου και το Σύλλογο Καρυοφυτιανών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…