Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τέλος του έτους η δημοπράτηση της νέας πεζογέφυρας Κιμμερίων

Τέλος του έτους η δημοπράτηση της νέας πεζογέφυρας Κιμμερίων

0

10 χρόνια πέρασαν από τότε που έκλεισε επειδή κρίθηκε επικίνδυνη – Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η 4η φάση της μελέτης

 500.000 ευρώ ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου – Θα γκρεμιστεί η υφιστάμενη και θα κτιστεί  καινούργια πεζογέφυρα με σύγχρονες προδιαγραφές

Σχεδόν 10 χρόνια πέρασαν από τότε που διπλοκλειδώθηκε και έκλεισε η Πεζογέφυρα Κιμμερίων με απόφαση δημοτικού Συμβουλίου γιατί κρίθηκε επικίνδυνη! Στο μεταξύ ο δήμος Ξάνθης διοικήθηκε από τρεις δημοτικές αρχές και ακόμη παραμένει κλειστή! Μια γέφυρα που ενώνει τα δύο τμήματα των Κιμμερίων που χωρίζει ο χείμαρρος Κυδωνέας και εξυπηρετεί τους κατοίκους αλλά και αποτελεί ένα αξιοθέατο για την περιοχή που προσελκύει επισκέπτες, μετατράπηκε σε …αξιοθέατο εγκατάλειψης με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών.

10 χρόνια μετά κι ακόμη δεν τέλειωσε η μελέτη

Η πρώτη προσπάθεια για την ανακαίνιση της γέφυρας έγινε το 2018 με την τότε οικονομική επιτροπή να εγκρίνει ανάδοχο σε διαγωνισμό που διενεργήθηκε, σε κοινοπραξία αντί 7.505 ευρώ. Η παρούσα οικονομική επιτροπή σε συνεδρίασή της ενέκρινε ομόφωνα την τέταρτη φάση της που αφορά του περιβαλλοντικούς όρους. Όπως εξήγησε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ζερενίδης ακολουθεί η πέμπτη φάση της μελέτης που περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό και τα τεύχη δημοπράτησης. Σημείωσε δε πως κατ’ εκτίμηση ο προϋπολογισμός του έργου δεν θα ξεπεράσει τα 500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται  από ίδιους πόρους του δήμου. Σ’ ότι  αφορά τον χρόνο δημοπράτησης εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει στο τέλος του 2021.

Θα γκρεμιστεί η υφιστάμενη και θα κτιστεί  καινούργια πεζογέφυρα με σύγχρονες προδιαγραφές


«Τέλος του χρόνου η δημοπράτηση του έργου», εκτιμά ο αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ζερενίδης

Το έργο περιλαμβάνει κατεδάφιση της υφιστάμενης και την κατασκευή νέας εκ θεμελίων με παράλληλα έργα αποκατάστασης στα έργα που έχει κάνει η περιφέρεια στην περιοχή.

Ο κ. Ζερενίδης σημείωσε πως η νέα πεζογέφυρα θα είναι σύγχρονων προδιαγραφών στα πρότυπα της πεζογέφυρας του Κοσύνθου και θα είναι ένας χώρος για περπάτημα, για άθληση αλλά και θα εξυπηρετεί του κάτοικους αφού θα ενώνει τους δύο οικισμούς.

23.000 ευρώ στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας

Σ’ ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε μεταφορά πίστωσης ύψους 23.000 ευρώ στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης προκειμένου να καλύψει την λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, θέρμανσης συντήρησης κ.λ.π.

Τέλος εγκρίθηκε ανάθεση σε ιδιωτική επιχείρηση, των εργασιών ταφών, εκταφών, στα κεντρικά και περιφερειακά δημοτικά κοιμητήρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…