Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ “Τέλος” από πρόεδρος της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

“Τέλος” από πρόεδρος της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

0

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην “έξοδο”

Μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής ομάδας στο έπος του 2004 και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, παραιτήθηκε από την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Το πρωί της Τετάρτης ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήγε στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί κι ενημέρωσε τους συμβούλους της Ομοσπονδίας για την απόφασή του. Στη συνέχεια πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε ραντεβού με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη για να του υποβάλλει την παραίτησή του.

Εκείνο που σε μια πρώτη ανάγνωση της απόφασης μπορεί να εικάσει κάποιος, είναι πως ο Ζαγοράκης δεν ανέχτηκε την κατάσταση που συνάντησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον “πόλεμο του παρασκηνίου” για κυριαρχία στη μεγαλύτερη ελληνική Ομοσπονδία.

Ενδεχομένως, επίσης, επειδή ένιωθε πως δεν στηριζόταν στην προσπάθειά του στο βαθμό που ο ίδιος θα επιθυμούσε, παρότι τύγχανε της εμπιστοσύνης και των τεσσάρων “μεγάλων”, ενώ την υποψηφιότητά του είχαν χαιρετίσει και στηρίξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την επισημοποίηση της παραίτησης, προβλέπει σύγκληση διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και μόνο, καθώς βάσει του καταστατικού η Εκτελεστική Επιτροπή παραμένει ως έχει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΕ Ξάνθης: Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Αλέξανδρο Τσομπανίδη

Ο 17χρονος ταλαντούχος τερματοφύλακας Αλέξανδρος Τσομπανίδης, γέννημα- θρέμμα της Ακαδημία…