Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουφλέ κολοκύθι με πατάτες

Σουφλέ κολοκύθι με πατάτες

0

-500γρ. κολοκυθάκια

-500γρ. πατάτες

-1 μεγάλο καρότο

-1 κόκκινη πιπεριά

-1 κρεμμύδι

-1/2 ματσάκι μαϊντανός

-2 κ.σ. δυόσμος

-1 κ.γ. ρίγανη

-2 μέτρια αυγά

-1 σφηνάκι γάλα φρέσκο

-1 σφηνάκι ελαιόλαδο

-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1/2κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-200γρ.γκούντα  τυρί

-αλάτι, πιπέρι

Στην αρχή βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν ομογενή χυλό.

Στην συνέχεια τρίβουμε το κολοκύθι και το στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια για να φύγουν όλα τα υγρά. Αφού το στύψουμε καλά το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Επίσης τρίβουμε τις πατάτες και τις στύβουμε και πάλι πολύ καλά με τα χέρια για να φύγουν εξίσου τα υγρά. Προσθέτουμε και την πατάτα στο μπολ με το κολοκύθι.

Έπειτα τρίβουμε το καρότο και το βάζουμε στο ίδιο μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες. Βάζουμε επίσης τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι, την ρίγανη και ανακατεύουμε.

Αφού ανακατέψουμε τα λαχανικά μας προσθέτουμε στο μπολ με το κολοκύθι το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Παίρνουμε ένα ταψί 32×27 και το λαδώνουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψί και από πάνω βάζουμε την τριμμένη γκούντα. Ψήνουμε το σουφλέ μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Αφού γίνει απολαμβάνουμε!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…