Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Σε αναμονή για τον συμψηφισμό του 12% 824 εγκεκριμένες επιχειρήσεις

Σε αναμονή για τον συμψηφισμό του 12% 824 εγκεκριμένες επιχειρήσεις

0

Απορρίφθηκαν 107 περιπτώσεις. 300 είναι υπό εκκαθάριση στο Υπουργείο. Παραμένουν 66 εκκρεμείς υποθέσεις. Σύσκεψη με τον υπουργό Εργασίας και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ

Για τις ενέργειές του σχετικά με τη δρομολόγηση της υλοποίησης των συμψηφισμών για το 12% και την επίλυση προβλημάτων που ανέκυψαν ενημερώνει ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο ίδιος αναφέρει ότι με πρωτοβουλία του και σε συνεργασία με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη Βουλευτή Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και του Βουλευτή Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη, ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για καθυστερήσεις και προβλήματα στη διαδικασία υλοποίησης του θετικού μέτρου του 12% επιδότησης εργασίας για τις επιχειρήσεις της Θράκης και 4% της Αν. Μακεδονίας.

Μετά από αυτή την πρωτοβουλία προκλήθηκε σύσκεψη με τους αρμόδιους για την επίλυση του ζητήματος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής και γενικοί Διευθυντές και χειριστές του θέματος από τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας καθώς και από τον ΟΑΕΔ. Συζητήθηκαν και προτάθηκαν λύσεις για όλα τα προβλήματα και έγινε καταγραφή του τι έγινε και τι θα γίνει τις επόμενες βδομάδες, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η συγκεκριμένη πολιτική θετικής διάκρισης για τη Θράκη.

Συγκεκριμένα έγινε σαφές από τον ΟΑΕΔ ότι υποβλήθηκαν 1131 αιτήσεις, δόθηκαν 824 εγκρίσεις και απορρίφθηκαν 107. Υπό εκκαθάριση βρίσκονται ήδη 300 στο Υπουργείο. 336 υποβλήθηκαν από τις 10 Σεπτεμβρίου σε οργανισμούς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, κλπ. Απομένουν 66 εκκρεμείς υποθέσεις, οι 26 με ευθύνη των επιχειρήσεων που καθυστερούν. Επίκειται η υποβολή άλλων 122, ενώ ανοιχτές απομένουν 20-30 υποθέσεις. Επίσης προωθήθηκε ήδη από τον  Υπουργό Εργασίας η απαραίτητη Υπουργική απόφαση για διευκόλυνση του συμψηφισμού.

Τέλος αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί διοικητικά ή νομοθετικά η ποινική κάλυψη των επιχειρήσεων που έχουν λόγω οφειλών προβλήματα με τη δικαιοσύνη και σχεδιάστηκε η επίλυση του ζητήματος για τις επιχειρήσεις που ενώ δεν χρωστούν για να συμψηφίσουν έχουν λαμβάνειν από το κράτος. Αποφασίστηκε και αυτό το θέμα να αντιμετωπιστεί διοικητικά ή νομοθετικά εντός του μήνα, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής ως το τέλος του έτους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αμετάβλητο το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Οκτώβριο

Αναλυτικά οι τιμές ανά πάροχο Στα 14,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, διαμορφώνεται η μέση χρέωση σ…