Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σχολικά είδη συγκεντρώνει και φέτος το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σχολικά είδη συγκεντρώνει και φέτος το «Χαμόγελο του Παιδιού»

0

Βαρύτητα δίνεται φέτος στην επιστροφή των παιδιών των πυρόπληκτων οικογενειών

Η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Οργανισμού, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην Καβάλα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», την περσινή χρονιά κάλυψε τις σχολικές ανάγκες 4.424 μαθητών χάρη στη θερμή ανταπόκριση των πολιτών που στήριξαν την καμπάνια αλληλεγγύης. Για μία ακόμη χρονιά, διοργανώνει πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά, τόσο των οικογενειών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, όσο και των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες και μας καλεί όλους να συνδράμουμε και φέτος για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και χαμόγελα!

Η συγκέντρωση σχολικών ειδών πραγματοποιείται από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Οργανισμού πανελλαδικά, καθώς σε λίγες μέρες θα κληθούν οι μαθητές των σχολείων και οι οικογένειές τους, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Και ενώ για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους.

Τη φετινή χρονιά, συμμεριζόμενοι τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις πυρόπληκτες οικογένειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στρέφει την προσοχή του και στους μαθητές των πυρόπληκτων οικογενειών που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση και ανακούφισή τους.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

● Σχολικές τσάντες δημοτικού – γυμνασίου – λυκείου

● Τετράδια 3-4 θεμάτων

● Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)

● Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)

● Τέμπερες – Κηρομπογιές

● Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες

● Μαρκαδόρους – Ξυλομπογιές

● Μολύβια

● Στυλό

● Γόμες

● Ξύστρες

● Διορθωτικά

● Πινέλα

● Κασετίνες

● Ντοσιέ (μεγάλα – μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα

● Φακέλους με λάστιχο

● Χαρτί Α4

● Διαφάνειες

● Κόλλες (στικ και υγρές)

● Πλαστελίνες

● Διάφανο αυτοκόλλητο για την προστασία βιβλίων

● Ψαλιδάκια

● Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λπ.)

Η συγκέντρωση σχολικών ειδών πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Οργανισμού, σε συνολικά 16 περιοχές στην Ελλάδα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην Καβάλα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…