Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ριζότο µε µανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Ριζότο µε µανιτάρια και κρέμα γάλακτος

0

-1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

-300 γραμμ. ρύζι arborio

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

-250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

-800 ml ζωμός κότας ή νερό ζεστό

-1 φλ. κρέμα γάλακτος light

-παρμεζάνα

-1 πρέζα μοσχοκάρυδο

-αλάτι

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2΄ και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3΄).

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό (ή νερό) λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15΄. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος NOYNOY light και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε ρηχά πιάτα (ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χοιρινό φρικασέ

-800 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε κομμάτια των 100 γρ. -60 γρ. ελαιόλαδο -200 γρ. κρεμ…