Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

0

Περί Δροσερού
Το περιεχόμενο συζήτησης μου το μετέφερε συμπολίτης προβληματισμένος αρκετά μάλιστα.
Μου είπε πως συζητούσαν για τον οικισμό Δροσερό και ένας εκ των παρισταμένων μετέφερε μια φράση από Δροσερίτη που τον προβλημάτισε ιδιαίτερα. Είπε «το πρωί δικά σας, το βράδυ δικά μας».
Το τι εννοούσε ο Δροσερίτης ήταν προφανές. Το πρωί με το φως η περιουσία σας είναι δική σας, το βράδυ όμως γίνεται δικιά μας, δηλαδή μπορούμε να την κλέψουμε, καταστρέψουμε.
Πρόκειται για μια άσχημη περίπτωση μεν αλλά πραγματική. Όσοι δε έχουν αμφιβολία για το περιεχόμενο της φράσης, δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τις επιχειρήσεις γύρω από το Δροσερό.
Ό,τι ακούσουν θα είναι η αλήθεια.
Γ.Δ.


Υπάρχει πρόβλημα
Φρόνιμο είναι για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις να κάνω μια διευκρίνηση.
Το θέμα της παραβατικότητας στο Δροσερό δεν αφορά το σύνολο του οικισμού. Κάτι τέτοιο είναι και άδικο αλλά και λάθος.
Όμως σαν εφημερίδα έχουμε την υποχρέωση να επισημαίνουμε τα αρνητικά για να βρεθούν λύσεις. Καλό είναι να πούμε τι συμβαίνει στον οικισμό. Στον οποίο οικισμό ο πληθυσμός αυξάνεται αλματωδώς. Κι αυτό κάποιοι δεν το λαμβάνουν υπ’ όψιν τους, δεν εκτιμούν την σοβαρότητά του. Όταν όμως σκουραίνουν κι άλλο τα πράγματα, τότε οι σημερινοί αδιάφοροι θα τρέχουν αλλά θα είναι αργά.
Οφείλει η πολιτεία, ο δήμος, να λάβουν άμεσα μέτρα εκεί όπου κατοικούν Ρομά.
Κι ένα μέτρο που πρέπει άμεσα κι ανέξοδα να λάβει ο δήμος είναι να τοποθετήσει πινακίδες αφού ονοματοδοτήσει τους δρόμους του οικισμού.
Έτσι, θα υπάρχουν διευθύνσεις, αριθμοί, θα είναι γνωστό που κατοικεί ο καθένας, ενώ τώρα χιλιάδες άνθρωποι τη μόνη διεύθυνση που έχουν είναι «Δροσερό».
Γ.Δ.


Πόσοι ζουν στο Δροσερό;
Προφανώς κάποιοι αντιδρούν που φέραμε πάλι στην επικαιρότητα το θέμα ή να μας κριτικάρουν αρνητικά. Με το να κρύβεις όμως το πρόβλημα, δεν το εξαφανίζεις.
Στο Δροσερό υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα πολλά και δύσκολα. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να μένει και να διαιωνίζεται το θέμα άλυτο. Τα προβλήματα είναι εκεί, ζουν και αναπνέουν. Στην αρχή ήταν μικρά, πριν χρόνια, τώρα έγιναν μεγάλα και σοβαρά.
Το θέμα είναι οι λύσεις που δεν έρχονται και που για κάποιους μάλιστα είναι επιθυμητό να υπάρχουν έτσι χύμα τα πράγματα, χωρίς λύσεις.
Τελειώνοντας θέτω ένα σοβαρό ερώτημα:  γνωρίζει κανείς υπεύθυνα να μας πει πόσες χιλιάδες άνθρωποι ζουν στο Δροσερό; Είμαι βέβαιος πως δεν το γνωρίζει αυτό ούτε η επίσημη πολιτεία…
Γ.Δ.


Επιτέλους ας ξεκινήσει κάτι
Το θέμα «Δροσερό»  έχει απασχολήσει όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Έρχεται συχνά στην επικαιρότητα, και τις περισσότερες φορές αρνητικά.
Οι περισσότεροι των Ξανθιωτών έχουν διαβάσει ή ακούσει για τον οικισμό και τι συμβαίνει εκεί. Λίγοι όμως έχουν προσωπική άποψη για την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και κανονικότητας που ναι μεν την γνωρίζουν οι αρμόδιοι, αλλά δεν θέλουν ν’ ασχοληθούν μ’ αυτή. Έτσι όμως τ’ αρνητικά αυξάνουν, κάποια γίνονται επικίνδυνα και άλλα ιδιαίτερα παράνομα ως πράξεις.
Έτσι, σταδιακά έχει δημιουργηθεί στον οικισμό άβατο για την ίδια την αστυνομία, τις υπηρεσίες του δήμου και άλλες όπως ΔΕΚΟ κλπ.
Τα έχουμε πει, είναι γνωστά όλα. Σημασία έχει να ξεκινήσουν σιγά σιγά ενέργειες και δράσεις, με πρόγραμμα και σε βάθος χρόνου.
-Επιτέλους ας ξεκινήσει κάτι.
Γ.Δ.


Τι ζούμε αλήθεια…
Θα το έχουν υπ’ όψιν τους οι φίλοι αναγνώστες το πανελλήνιο επεισόδιο «Αρτέμης Σώρρας  και 600 δισ. δολάρια».
Όλοι λοιπόν εκείνοι πίστεψαν ότι ο Σώρρας είχε καταθέσει στο όνομα του ελληνικού δημοσίου 600 δισ. και θέλανε τα χρέη τους να πληρωθούν από το ποσό αυτό. Πίστεψαν αφελώς πως ένας άγνωστος μέχρι προχθές, είχε μετρητά 600 δισ., τα οποία μάλιστα χάρισε στο δημόσιο. Βέβαια η απάτη έγινε γνωστή και οι εύπιστοι «την πάτησαν» με τραγικό τρόπο.
Λοιπόν σήμερα, ανάμεσα στους ανεμβολίαστους, περιλαμβάνονται και πρώην οπαδοί του Σώρρα.
Οι λογικοί αναγνώστες θα πουν πως ήταν αναμενόμενο αυτό. Η ευπιστία και η αφέλεια πάνε μαζί χέρι- χέρι, μπορούσαν να λείψουν αυτοί;
Τώρα όμως κινδυνεύει η ίδια η ζωή τους, όχι η περιουσία τους. Γι’ αυτό και η απορία για το μέγεθος της ανθρώπινης ανοησίας διαχρονικά και κυρίως στον «εξυπνότερο λαό του κόσμου»…
-Τι ζούμε αλήθεια…
Γ.Δ.


Αυτοδιοικητικός ρόλος οι μηνύσεις;
Διαβάζω και θλίβομαι για μια ενέργεια κάποιων αυτοδιοικητικών που προφανώς θα πρέπει να σταματήσει. Αυτοδιοικητικός να μηνύει αυτοδιοικητικό, ευτυχώς όχι σε μας εδώ.
Λυπηρό, αλλά έχει γίνει καθεστώς εδώ και χρόνια αυτοδιοικητικοί να λύνουν τις διαφορές τους στις αίθουσες δικαστηρίων.
Συνήθως μηνυτές είναι οι της αντιπολίτευσης που καταφεύγει στη λύση της νομικής οδού.
Προφανώς πρόκειται για λάθος τακτική διότι έτσι δεν ελέγχεται η πλειοψηφία όσο επηρμένη κι αν είναι.
Ξεχνούν οι μηνυτές πως οι ρόλοι εύκολα αλλάζουν και στα έδρανα θα βρεθούν κι αυτοί μηνυόμενοι από τους άλλους.
Και τότε θα τρέχουν όλοι στα δικαστήρια για αστείες υποθέσεις. Υποθέσεις που εκδικάζονται μετά από χρόνια και συνήθως είναι απαλλακτικές.
Γ.Δ.


Σημεία παρακμής
Ευτυχώς, το ξαναλέω, εμείς εδώ έχουμε ζήσει μόνο μία φορά τέτοιες καταστάσεις, αυτοδιοικητικός να μηνύει συνάδελφό του.
Οι δικοί μας δημοτικοί εκπρόσωποι τηρούν το μέτρο και αποφεύγουν προσωπικές επιθέσεις ή αναφορά εξυβριστικών ή προσβλητικών εκφράσεων.
Έτσι, ένταση μπορεί να υπάρχει στα δημοτικά συμβούλια κατά τη συζήτηση των θεμάτων, αλλά ακρότητες αποφεύγονται. Κι αυτό διότι όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν είναι λύση οι μηνύσεις.
Διότι έτσι χάνεται η ουσία της δημοκρατικής λειτουργίας και οι διαφορές αντί να λύνονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα λυθούν σε μια αίθουσα δικαστηρίου. Εκεί βέβαια, όταν φτάσει το θέμα τότε και ο θεσμός ευτελίζεται και η αντιπαράθεση γίνεται σκληρή και χωρίς όρια.
Δηλαδή, παρακμή και τίποτε άλλο. Χάνουν έτσι και οι δύο πλευρές.
Γ.Δ.


Είναι ο πνευματικός γιατρός;
Είναι δυνατόν να μην εμπιστεύεται κάποιος τον γιατρό που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για θέματα που αφορούν την υγεία και να εμπιστεύεται τον ιερέα – πνευματικό; Καθ’ όλα σεβαστό το λειτούργημα του αλλά πώς ενώ δεν έχει την επιστημονική κατάρτιση κάποιος, δίνει συμβουλές και μάλιστα καθοδηγεί για θέματα υγείας όχι της ψυχής αλλά του σώματος; Πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει επειδή άκουσαν τον …πνευματικό αντιεμβολιαστή και δεν εμβολιάστηκαν…Πόσοι άλλοι ακόμη συνεχίζουν…
Όπως πολύ εύστοχα είπε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αθηνών «Όσοι ακούν  τους πνευματικούς και δεν εμβολιάζονται το πιο πιθανό είναι σύντομα να πάνε να βρούνε τον δημιουργό τους»!
Μ.Ξ.


Έρχεται η μη επιστρεπτέα ενίσχυση
Δεν επιθυμώ να δημιουργήσω κλίμα αισιοδοξίας σε όσους περιμένουν να εισπράξουν το ποσό της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης. Κι αυτό διότι με τελευταία πληροφορία, μας μεταφέρθηκε πως μέχρι το τέλος του 2021 θα δοθούν τα ποσά στις επιχειρήσεις.
Πρόκειται για μια μικρή οικονομική ενίσχυση που αποφάσισε η κυβέρνηση και η οποία θα δινόταν από τις Περιφέρειες.
Κι ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες τα χρήματα δόθηκαν, σε μας εδώ υπήρξε εμπλοκή, αντιπαραθέσεις, προσφυγές και παρατράγουδα.
Τελικά βρέθηκε λύση και πλέον έφθασε η ώρα, να δοθεί η μικρή ενίσχυση.
-Πολύ κακό για ψίχουλα, διότι την πίτα την κόψαν σε χιλιάδες κομμάτια για να πάρουν όλοι. Να πάρουν δηλαδή ψίχουλα στο τέλος οι επιχειρήσεις.
Γ.Δ.


Μαύρα τα μαντάτα
Δυο εβδομάδες τώρα έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων με αποτέλεσμα να μπούμε στο «κόκκινο» και σε μίνι lockdown.Τι  έφταιξε κι από εκεί που ήμασταν σε καλά επίπεδα ξαφνικά φτάσαμε έως εδώ; Οι γιορτές Π. Πόλης δεν έγιναν και ότι τέλος πάντων έγινε ήταν σε μια ελεγχόμενη κατάσταση.  Τα σχολεία  που άνοιξαν πριν δύο εβδομάδες έχουν συμβάλλει αρκετά σ’ αυτή την αύξηση καθώς έχουμε καθημερινά 10 – 15 κρούσματα στα παιδιά. Αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται τόση αύξηση αφού καθημερινά έχουμε πάνω από 40 έως και 80! Πού μας ξέφυγε λοιπόν ρωτάμε και απάντηση δεν παίρνουμε από τους ειδικούς.  Αυτό όμως που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι το μόνο όπλο που έχουμε είναι το εμβόλιο και στον εμβολιασμό είμαστε κάτω από τον μέσο πανελλαδικό όρο σαν νομός. Μειώθηκε στο μισό και πιο κάτω ο εμβολιασμός σε καθημερινή βάση στο νοσοκομείο και στα κέντρα Υγείας και αντίθετα φουντώνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα την ίδια στιγμή που το 4ο κύμα είναι εδώ και καλείται να το αντιμετωπίσει ένα νοσοκομείο αποδυναμωμένο. Με έλλειψη γιατρών σε βασικές ειδικότητες, με έλλειψη προσωπικού με μια ΜΕΘ που δεν λειτουργεί από τον Ιούνιο. Οι πολιτικοί παράγοντες και οι αυτοδιοικητικές αρχές αρκέστηκαν σε  κάποιες συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Υγείας, έβγαλαν τις απαραίτητες φωτογραφίες μαζί τους (για να κάνουν και το κομμάτι τους) αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν έγινε που να αλλάξει την κατάσταση στο νοσοκομείο.
Μακάρι να διαψευστούμε αλλά μας περιμένει δύσκολος χειμώνας…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Παρηγοριά; Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Αλεξανδρούπολης α…