Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

0

Ναι στο θεματικό πάρκο, όχι στο χώρο
Να λοιπόν που η συναίνεση ήρθε από κει που δεν την περίμενε κανείς.
Η πρόταση του Σάββα Μελισσόπουλου να δημιουργηθεί θεματικό πάρκο για τον Μίκη Θεοδωράκη βρήκε άμεση θετική αποδοχή από την παράταξη Τσέπελη. Ο ίδιος μάλιστα ο δήμαρχος θεώρησε την πρόταση θετική και την αποδέχτηκε αμέσως. Όμως, υπάρχει μια πλευρά της πρότασης που θα πρέπει να εξεταστεί κι αυτή δεν είναι άλλη από τον χώρο.
Ο χώρος λοιπόν στην περιοχή της νομαρχίας είναι ήδη γεμάτος από κτίρια τα οποία ήδη έχουν μειώσει σημαντικά το πράσινο. Εάν στην ίδια περιοχή γίνει υπαίθριο θεατράκι για μουσικές συναυλίες, όπως η πρόταση προβλέπει, τότε ο χώρος εκεί θα «πνιγεί»  από κατασκευές.
Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, οφείλουν οι δημοτικοί μας άρχοντες να σκεφθούν και να προτείνουν κάποιον άλλο πλέον κατάλληλο χώρο.
Γ.Δ.


Αντί του Μίκη, τον Μάνο
Η στήλη σήμερα βρίσκεται σε αντίθεση, όχι αντιπαράθεση, με την πρόταση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Σάββας Μελισσόπουλος και για έναν ακόμη λόγο.
Ναι, βεβαίως, συμφωνούμε απολύτως με την πρόταση Μελισσόπουλου να γίνει θεματικό μουσικό πάρκο αλλά να φέρει το όνομα του Μάνου Χατζιδάκι, τέκνου της Ξάνθης κι όχι του Μίκη Θεοδωράκη.
Η γενέτειρα του Μάνου του το οφείλει και ως ένα παλιό χρέος για όσα τον πίκραναν κατά το παρελθόν, με την στάση κάποιων ανεγκέφαλων.
Ο Θεοδωράκης τιμήθηκε και θα τιμηθεί από τους συμπατριώτες του. Εμείς οφείλουμε πρώτα να τιμήσουμε τους δικούς μας δημιουργούς που δυστυχώς δεν το έχουμε κάνει ακόμη, παρότι και ο Μάνος είναι παγκόσμια γνωστός για το σημαντικό και εξαιρετικό έργο που ως γνωστόν κινείται σε άλλες μουσικές κλίμακες.
Ελπίζουμε να επικρατήσουν πιο ψύχραιμες απόψεις για το θέμα αυτό. Εξάλλου, το να διορθώσεις ένα λάθος είναι πιο λογικό από το να επιμένεις εγωιστικά στο αρχικό σου λάθος.
Γ.Δ.


Τραπεζικό
Για τους ενδιαφερόμενους η ειδησούλα.
Λοιπόν, έτσι ξαφνικά και απρόοπτα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να τοποθετήσει ΑΤΜ στην οδό Μπρωκούμη, Πρωταγόρα γωνία. Το νέο ΑΤΜ θα λειτουργεί σε νέο κατάστημα Μάρκετ τροφίμων και ήδη έχει τοποθετηθεί και σε λίγο θα τεθεί σε λειτουργία.
Θυμίζουμε πως σε κοντινή απόσταση από το νέο ΑΤΜ λειτουργεί αυτό που βρίσκεται στο κτίριο του υπεραστικού ΚΤΕΛ, ενώ αντίστοιχα σταμάτησε πριν λίγες μέρες τη λειτουργία του το ΑΤΜ στην οδό Σαράντα Εκκλησιών όπου παλαιότερα υπήρχε και υποκατάστημα της Τράπεζας.
Γ.Δ.


Ναι, αλλά όχι στο κέντρο
Όταν λέμε πως ο δήμος σχεδιάζει το μέλλον με το βλέμμα στην κλιματική αλλαγή και άλλες δράσεις προς παρεμφερείς τομείς, θέλω να ρωτήσω πως τις εννοεί αυτές τις παρεμβάσεις.
Διότι το να δημιουργηθεί στην Πλατεία Διοικητηρίου μόνιμη μουσική σκηνή, δύο τινά θα πρέπει να συμβούν. Πρώτον να πέσει μπετόν (τσιμέντο)  και δεύτερον, να μειωθεί το πράσινο και ο ελεύθερος χώρος. Δηλαδή στην ήδη γεμάτη κτίρια με όχληση και κίνηση περιοχή.
Θυμίζω τα κτίρια για να είμαστε ρεαλιστές: Στέγη Γραμμάτων – Καλών Τεχνών, Νομαρχία, Δικαστήριο, Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας.
Σ’ αυτήν την υπερσυγκέντρωση κτιρίων και ανθρώπων λοιπόν θα γίνει και μόνιμη μουσική σκηνή; Θα είναι λάθος μεγάλο εις βάρος της ποιότητας ζωής των Ξανθιωτών.
Γι’ αυτό, προτείνουμε, να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος, κατάλληλος εκτός του κέντρου της πόλης.
Γ.Δ.


Προσλήψεις στην Πυροσβεστική!
Διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα για την πρόσληψη 150 πτυχιούχων ειδικών καθηκόντων. Διαβάζοντας τις ειδικότητες ξαφνιάστηκα αλλά και απορούσα που χρειάζονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνει η προκήρυξη.
Μάλιστα, για να μη νομίσετε πως είμαι υπερβολικός, ιδού η ειδικότητες:
-Πληροφορικής και Επικοινωνιών 38
-Μηχανικών (14 Πολιτικοί μηχανικοί, 15 ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, 14 μηχανολόγοι μηχανικοί, σύνολο 43)
-Μετεωρολογίας 19
-Νομικής 18
-Οικονομικών 32
Όσοι έχουν απορίες ας απευθυνθούν αρμοδίως.
Προσωπικά «έμεινα»…
Γ.Δ.


Αχαρακτήριστο
Άλλο ένα «κουφό»  από το μέτωπο των αρνητών του εμβολίου. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Λοιπόν ο διευθυντής αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Σερρών ήταν ανεμβολίαστος. Αναμενόταν  να έρθει στο νοσοκομείο, ήρθε μεν, αλλά απήλθε δε με το χαρτί της αναστολής του να τον συνοδεύει. Πήγε ο ερίφης να πιάσει δουλειά και ήταν ανεμβολίαστος!
Τώρα πώς να το χαρακτηρίσει κανείς; Και μάλιστα σε νοσοκομείο να πάρει η ευχή;  Τόση ανοησία και αναισθησία μαζί;
Γ.Δ.


Ευχάριστη διάψευση
Απολαύσαμε το παιγνίδι της Εθνικής μας ομάδας την Τετάρτη το βράδυ.  Την χειροκροτήσαμε, τη συγχαρήκαμε και σ’ ένα βαθμό τη συγχωρέσαμε για τα προηγούμενα άσχημα αποτελέσματα.
Από την αρχή πρέπει να πούμε πως το παιγνίδι ήταν απρόσμενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, δυνατό, με πάνω- κάτω στις δύο εστίες. Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοιο παιγνίδι από την Εθνική μας παρά τις απουσίες βασικών.
Μας χάρισε λοιπόν μια νίκη με 2-1 η ομάδα μας προς τους καλούς επίσης Σουηδούς.
Παρότι με το Κόσοβο μας απογοήτευσε, στο παιγνίδι με τους Σουηδούς ήταν τελείως διαφορετικά. Οι παίκτες μας έπαιξαν με ψυχή, κυνήγησαν τη νίκη με πάθος και τα κατάφεραν να κερδίσουν και να ελπίζουν για τη συνέχεια. Πάντα τέτοιες εμφανίσεις!
Και κάτι τελευταίο. Ο Ρεχάγκελ που ήταν στο γήπεδο, ενέπνευσε τους ποδοσφαιριστές.
Ο άνθρωπος κερδίζει και από την κερκίδα…
Γ.Δ.


Πλαστά πιστοποιητικά
Μας είχε καταγγελθεί για τη Χρυσούπολη, πως εκεί εκδίδονται πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Το αναφέραμε με κάθε επιφύλαξη χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Τελικά, τα πράγματα είναι χειρότερα τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην περιφέρειά μας διότι ξεκίνησαν έρευνες σε Καβάλα και Δράμα για τον εντοπισμό και τιμωρία όλων αυτών που μεταχειρίζονται κάθε μέθοδο για να χορηγήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή ακόμη και «μαϊμού»  αρνητικά rapit test με το αζημίωτο φυσικά.
Ήδη γιατροί, νοσηλευτές και όλοι όσοι εμπλέκονται σ’ αυτές τις ενέργειες τιμωρούνται ποινικά και φυσικά θα πρέπει να απολύονται από την εργασία τους.
Γ.Δ.


Για τις αρμοδιότητες του Δημοτικού συμβουλίου
Κάτι  δεν γίνεται σωστά στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Δεν μπορεί από τα 19 θέματα ημερήσιας διάταξης τα εννέα να είναι δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ ή φορτοκεκφόρτωση, ή έγκριση εισόδου – εξόδου σε οχήματα ή ανανέωση αδειών σε πωλητές. Αυτά είναι θέματα διαδικαστικά που πρέπει να είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής. Γι’ αυτό δημιουργήθηκαν οι επιτροπές για να αποσυμφορηθεί το δημοτικό συμβούλιο από διαδικαστικά θέματα και να ασχολείται με την διοίκηση του δήμου και να λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και όχι να αναλώνονται σε τέτοια θέματα. Έτσι βλέπουμε το φαινόμενο  οι  σύμβουλοι να εξαντλούν όλη  τους την ενέργεια με τις ερωτήσεις τους, τις τοποθετήσεις, τις ανακοινώσεις  και τα διαδικαστικά και στο τέλος να αποχωρούν αφήνοντας θέματα σημαντικά να περνούν έτσι  χωρίς συζήτηση.
Μέγα λάθος!
Μ.Ξ.


Η συνεχής κόντρα για το Κολυμβητήριο
Δεν έχει τελειωμό η κόντρα του πρώην δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλο με τον νυν δήμαρχο Μ. Τσέπελη για το Κολυμβητήριο. Ο μεν κ. Δημαρχόπουλος δεν κρύβει την οργή του θεωρώντας ότι ο νυν δήμαρχος παρουσιάζει το έργο ως δικό του ενώ είναι γνωστό ότι εκείνος έκανε όλη την φάση της προετοιμασίας. Ως ένα βαθμό είναι θεμιτό αν και δεν πάσχουν οι Ξανθιώτες από αμνησία και όλοι γνωρίζουν πως ο δήμος έχει συνέχεια. Δεν αρκείται στο να αποδοκιμάζει και  να χλευάζει την καθημερινή παρουσία του δημάρχου στο κολυμβητήριο με στολή εργασίας αλλά  με κάποιες κινήσεις του επιχειρεί να καθυστερήσει το άνοιγμά του στις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν. Η καταγγελία του προς την Πολεοδομία που μετά την παρουσίασε σαν ερώτηση για ενημέρωση αν δηλαδή οι εργασίες που γίνονται έχουν τις απαιτούμενες οικοδομικές άδειες, δείχνουν μια τέτοια πρόθεση. Να τροφοδοτήσει ένα γραφειοκρατικό κύκλο με σκοπό να καθυστερήσει το άνοιγμα του κολυμβητηρίου.  Αυτό όμως στρέφεται στην κοινωνία που το επιθυμεί διακαώς και θα του το χρεώσει.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …