Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Παράνομοι μετανάστες «σπέρνουν» τα αυτοκίνητα που κλέβουν στα πλαϊνά των δρόμων

Παράνομοι μετανάστες «σπέρνουν» τα αυτοκίνητα που κλέβουν στα πλαϊνά των δρόμων

0

 

Διάσπαρτα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στα πλαϊνά των δρόμων  – Ένα στη γέφυρα κάτω από την Εγνατία, άλλο ένα στο ύψος της ΣΕΒΑΘ και άλλο ένα στο Πόρτο Λάγος

 

Καθημερινό φαινόμενο η διακίνηση

 

 

Υπόθεση καθημερινής ρουτίνας έχουν γίνει πλέον οι  διακινήσεις παράνομων μεταναστών, οι καταδιώξεις, οι συλλήψεις και όλα όσα τις συνοδεύουν. Χθες το μεσημέρι στην οδό Παναγή Τσαλδάρη οι αστυνομικοί της Ξάνθης συνέλαβαν τρία άτομα που δήλωσαν ότι ήλθαν από το Ιράκ. Οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στην πόλη μας με ένα ΙΧ αυτοκίνητο, μπερδεύτηκαν και εγκλωβίστηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν.

 

Διάσπαρτα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στα πλαϊνά των δρόμων

Σε γνώση των αστυνομικών αρχών είναι η πρακτική που εφαρμόζουν οι παράνομοι μετανάστες όπως:  να μπαίνουν λαθραία από αφύλακτα σημεία του Έβρου ο οποίος έχει πολύ λίγο νερό τους καλοκαιρινούς μήνες και έτσι είναι εύκολη η πρόσβαση και στη συνέχεια από χωριά του Έβρου να κλέβουν αυτοκίνητα με τα οποία μετακινούνται για να φτάσουν στον προορισμό τους. Πολλοί μάλιστα δεν έχουν καν δίπλωμα οδήγησης και αποτελούν μία κινουμένη «βόμβα» για τους άλλους οδηγούς επί των οδών που κινούνται. Τα αυτοκίνητα τα εγκαταλείπουν είτε γιατί χάνουν τον έλεγχο είτε από μηχανική βλάβη. Κάποιοι τα βάζουν και φωτιά όπως στην περίπτωση του αυτοκινήτου της φωτογραφίας που βρίσκεται στη γέφυρα κάτω από την Εγνατία και στο ύψος πριν το  Πετροχώρι. Άλλο ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο βρίσκεται στα πλαϊνά της περιφερειακής οδού στο ύψος της ΣΕΒΑΘ ενώ άλλο προς το Πόρτο Λάγος. Για την απομάκρυνσή τους είναι υπεύθυνος ο οικείος δήμος μετά από μια διαδικασία σε συνεργασία με την αστυνομία. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αύξηση των ροών και οι αστυνομικές αρχές είναι σε συνεχή εγρήγορση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…