Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Πανδημία» επιστροφών φόρου εισοδήματος

«Πανδημία» επιστροφών φόρου εισοδήματος

0

383.000 περισσότεροι δικαιούχοι σε σχέση με πέρυσι

Περισσότεροι κατά 383.000 αναμένεται να είναι φέτος σε σύγκριση με πέρυσι οι δικαιούχοι επιστροφών φόρου εισοδήματος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου. Συνολικά εκτιμάται ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι παραλήπτες πιστωτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος θα ανέλθουν σε 1.480.000, ενώ πέρυσι ήταν περίπου 1.097.000.

Επιπλέον, φέτος, πάνω από 1,9 εκατομμύριο φορολογούμενοι που έχουν ήδη λάβει ή πρόκειται να λάβουν τις προσεχείς ημέρες χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έχουν κληθεί ή θα κληθούν να πληρώσουν φόρους σημαντικά μειωμένους σε σύγκριση με αυτούς που πλήρωσαν πέρυσι.

Πολλοί από τους ευνοημένους αυτούς φορολογούμενους θα καταστούν φέτος για πρώτη φορά δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων και απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς τα φορολογητέα εισοδήματά τους για το έτος 2020 είναι τόσο πολύ μειωμένα ώστε έχουν υποχωρήσει κάτω από τα εισοδηματικά όρια που ισχύουν για τη χορήγηση των επιδομάτων και των απαλλαγών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι 11 αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τον φορολογικό κώδικα

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο από την Επιτροπή της Βουλής – βελτιώσεις ζητά η αντιπολίτευση Ολοκ…