Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Ιπ. Καμαρίδης απαντά στην επίθεσης «λάσπης» για τα έργα της ΔΕΥΑΞ

Ο Ιπ. Καμαρίδης απαντά στην επίθεσης «λάσπης» για τα έργα της ΔΕΥΑΞ

0

«Ένα συνονθύλευμα μικροσυμφερόντων που έχουν σκοπό να πλήξουν τον δήμο και την ΔΕΥΑΞ κοινοποιούν πράγματα που δεν είναι αλήθεια»

 

Υπό ένταξη και ο Βιολογικός στην Σταυρούπολη ύψους 5 εκ. ευρώ

 

 

Την επίθεση που εξαπολύουν μέλη της αντιπολίτευσης και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ, σ’ ότι αφορά τα έργα ύψους 14,5 εκ. ευρώ που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»  και συγκεκριμένα σ’ ότι αφορά τη διαδικασία χρηματοδότησης που θα ακολουθηθεί μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, υποστηρίζοντας αντ΄αυτού ότι η ΔΕΥΑΞ θα πάρει δάνειο με υποθήκη ιδιοκτησία  του δήμου, επιχείρησε να διαλευκάνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τέταρτης 29 Σεπτεμβρίου. Σε μια προσπάθεια να αντιπαρατάξει την αλήθεια απέναντι στην παραπληροφόρηση με σκοπό την συκοφάντηση,  ο κ. Καμαρίδης ξεκίνησε την τοποθέτησή του με τη φράση: «Κουράστηκα πλέον να βλέπω ότι έχουμε αφήσει στα χέρια αρρώστων και καθ’ έξιν συκοφαντών  την πληροφόρηση και την ενημέρωση του Ξανθιώτικου λαού».

Ποια είναι τα έργα των 14,5 εκ. ευρώ – Υπό ένταξη και ο Βιολογικός στην Σταυρούπολη ύψους 5 εκ. ευρώ

Αρχικά ο κ. Καμαρίδης αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των έργων που έχουν ενταχθεί δηλώνοντας  παράλληλα υπερήφανος που ευοδώθηκε μια προσπάθεια δύο χρόνων:  «Τα έργα που έχουμε ετοιμάσει έχουν δρομολογηθεί,  έχουν εγκριθεί, έχουν χρηματοδοτηθεί και λείπει το τελευταίο κομμάτι που είναι η πραγματοποίηση. Είναι μεγάλη η προσπάθεια που κάναμε τα τελευταία 2 χρόνια και καταφέραμε αυτό που δεν έχει γίνει ποτέ. Να εγκρίνουμε έργα ύψους 14, 5 εκ. ευρώ και αναμένουμε άλλο ένα, τον Βιολογικό της Σταυρούπολης αξίας 5 εκ. ευρώ. Αισθάνομαι υπερήφανος που το καταφέραμε μαζί με τον δήμαρχο και μια ομάδα ανθρώπων δουλέψαμε δύο χρόνια γι αυτό».

Περιγράφοντας τα έργα ο κ. Καμαρίδης ανέφερε: Την αντικατάσταση σε 26 δρόμους της Ξάνθης όλων των σωληνώσεων, την κατασκευή δεξαμενής στο ταχυδιϋλιστήριο, τα έξυπνα υδρόμετρα και την ύδρευση οικισμών του δήμου Σταυρούπολης. Επίσης έργα ενεργειακής αναβάθμισης αντλιοστασίων δεξαμενών στην ύδρευση και αποχέτευση και τέλος το έργο του Βιολογικού καθαρισμού της Σταυρούπολης που αναμένεται η απόφαση ένταξης (ύψους 5 εκ. ευρώ).

«Στόχος είναι η καθυστέρηση των έργων για πολιτική εκμετάλλευση», υποστηρίζει ο κ. Καμαρίδης

Σ’ ότι αφορά την διαδικασία που θα ακολουθηθεί και τη διαστρέβλωση της αλήθειας που επιχειρείται ο κ Καμαρίδης τόνισε: «Έγινε ξεκάθαρο ότι  υπάρχει ένα συνονθύλευμα μικροσυμφερόντων που έχουν σκοπό να πλήξουν τον δήμο και την ΔΕΥΑΞ κοινοποιώντας πράγματα που δεν είναι αλήθεια. Το συνονθύλευμα αποτελείται  από μικροεργολαβίσκους, από πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος και από μερίδα του  τοπικού Τύπου. Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, την αλήθεια. Θέλουν να καθυστερήσουν τα έργα, να παρατείνουν τις αποφάσεις για 6 – 7 μήνες, για να μην προλάβουμε να κάνουμε τα έργα».

Ποια είναι η αλήθεια για την διαδικασία της χρηματοδότησης: «Λένε ότι θα συνάψει δάνειο η ΔΕΥΑ: Ουδέν ψευδέστερον…»

Σ’ ότι αφορά την διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο κ Καμαρίδης εξηγεί: «Για να πάρει δάνειο η ΔΕΥΑΞ πρέπει να το αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και τέτοιο θέμα δεν τίθεται Η τακτική που ακολουθείται είναι: Υπογράφουμε το επενδυτικό δάνειο από το Παρακαταθηκών και Δανείων που θα πάρει το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων για να χρηματοδοτήσει τα έργα που θα κάνουμε εμείς. Είναι μια πρακτική που ακολουθείται επί χρόνια, είναι μια πρακτική για την οποία όποιος έκανε έργα από το Α. Τρίτση την ξέρει πολύ καλά. Αυτοί δεν την γνωρίζουν γιατί δεν έκαναν κανένα έργο. Τέλος αυτό που υποστηρίζουν ότι  η ΔΕΥΑΞ θα βάλει υποθήκη την ιδιοκτησία του δήμου προκειμένου να πάρει δάνειο.  Αυτό είναι δόλος και κατασυκοφάντηση της εταιρείας και θα ασχοληθεί μ’  αυτό η νομική υπηρεσία».

Δεν κάνουμε έργα για να μην πληρώνουμε ΦΠΑ;

Ο κ. Καμαρίδης απάντησε και σε όσους εμφανίζονται ως οικονομολόγοι και υποστηρίζουν: «Εμφανίζονται διάφοροι λεγόμενοι «οικονομολόγοι» που  μας λένε ότι δεν πρέπει να κάνουμε τα έργα γιατί θα κληθούμε να πληρώσουμε ΦΠΑ. Μας λένε να μην πάρουμε 20 εκ.  για να κάνουμε τα έργα γιατί θα πληρώσουμε ΦΠΑ! Τους απαντάμε ότι ή έχουν δόλο ή από οικονομικά δεν γνωρίζουν τίποτε. Διότι τα έργα δεν έχουν ΦΠΑ, είναι επιλέξιμο από το ίδιο το  πρόγραμμα,  αν είναι προμήθεια έχει ΦΠΑ».

Καταλήγοντας ο κ. Καμαρίδης σημείωσε πως πρόκειται για ένα οργανωμένο κύκλωμα που λειτουργεί με ένα άξονα: «Να μην επιτρέπει στο δήμο να δουλέψει, να μην επιτρέπει στην ΔΕΥΑΞ να παραγάγει έργο για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στις πολιτικές τους επιδιώξεις». Για δε τα δια περιφοράς συμβούλια της ΔΕΥΑΞ που επικρίνεται από μέλη της αντιπολίτευσης ο κ. Καμαρίδης είπε ότι είναι νόμιμο και όποιος διαφωνεί να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…