Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για Φυτοϋγειονομικό Σταθμό στα σύνορα

Νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για Φυτοϋγειονομικό Σταθμό στα σύνορα

0

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την περιοδεία του στον Έβρο

Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην είσοδο από Τουρκία προς Ελλάδα, με την οποία δίνεται διέξοδος σε ένα πρόγραμμα εικοσαετίας, καθώς ο Φυτοϋγειονομικός Σταθμός βρίσκεται στην πλευρά της Τουρκίας, δημιουργώντας εύλογα προβλήματα ασφάλειας και καθυστερήσεις στους ελέγχους, ανακοίνωσε ο ΥΠΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός κατά την περιοδεία του στον Έβρο, συνοδευόμενος από τους Γ.Γ. Χριστιάννα Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Παράλληλα, ο ΥΠΑΑΤ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διορθωθούν οι ανισότητες του παρελθόντος, να ρυθμιστούν οι ανισοκατανομές στα δικαιώματα των κτηνοτρόφων και γενικά να υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη στην παροχή επιδοτήσεων.

Ο κ Λιβανός ξεκίνησε την περιοδεία του από τις Φέρες, μια περιοχή με 14 οικισμούς όπου το 90% των εισοδημάτων των κατοίκων προέρχεται από την κτηνοτροφία (45.000 αιγοπρόβατα) και τη γεωργία (120.000 ποτιστικά στρέμματα).

Ο ΥΠΑΑΤ επισκέφθηκε την οικοτεχνία Πορτοκαλίδη, μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής σάλτσας ντομάτας, η οποία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία στο εξωτερικό.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών, τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούνης και ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Δημήτρης Κολγιώνης.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε με εκπροσώπους συνεταιριστών ο κ. Λιβανός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής.

Ο ΥΠΑΑΤ αναφέρθηκε στη νέα ΚΑΠ και κάλεσε τους συνεταιριστές να διατυπώσουν από κοινού προτάσεις που να διαμορφώνουν ένα αναπτυξιακό μοντέλο για την επόμενη δεκαετία.

«Η ουσιαστική συζήτηση είναι πώς χτίζουμε το μέλλον» σημείωσε ο ΥΠΑΑΤ και κάλεσε τους αγρότες να το συνδιαμορφώσουν από κοινού με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στο εκτεταμένο πρόγραμμα εγγειοβελτιωτικών έργων του ΥΠΑΑΤ και στο νομοσχέδιο για τις σταβλικές εγκαταστάσεις που, όπως είπε, διαμορφώνει ένα πιο φιλικό πλαίσιο για την κτηνοτροφία.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα Γεωργικών Συμβούλων επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να υπάρχουν κτηνίατροι και γεωπόνοι δίπλα στους παραγωγούς

Επίσκεψη στον Φυτουγειονομικό Σταθμό στο Τελωνείο των Κήπων

Στη συνέχεια, ο κ. Λιβανός επισκέφτηκε τον Φυτουγειονομικό Σταθμό στο Τελωνείο των Κήπων, όπου ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην είσοδο από Τουρκία προς Ελλάδα. Έτσι, όπως τόνισε, επιλύεται ένα πρόβλημα εικοσαετίας, καθώς ο Φυτουγειονομικός Σταθμός βρίσκεται σε λάθος πλευρά (προς Τουρκία), δημιουργώντας εύλογα προβλήματα ασφάλειας και καθυστερήσεις στους ελέγχους.

Επίσκεψη στην Υπηρεσία Κτηνιατρικών Ελέγχων των Κήπων

Στους Κήπους ο κ Λιβανός επισκέφθηκε την υπηρεσία Κτηνιατρικών ελέγχων και συζήτησε με τους υπαλλήλους τα προβλήματα της υπηρεσίας

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την εταιρεία επεξεργασίας μεταξιού Μουχταρίδη και κατόπιν τον δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής.

Ο κ. Καλακίκος πρότεινε να γίνει στο Δήμο σχολή γαλακτοκομίας, κτηνιατρική σχολή και γενικά τόνισε ότι η περιοχή για εθνικούς αλλά και αναπτυξιακούς λόγους πρέπει να ενισχυθεί με σχολές που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση προϊόντων αγροδιατροφής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…