Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μία γιορτή που περιμέναμε:Οι Ξανθιώτες απόλαυσαν τη συναυλία με την Ελ.Ζουγανέλη

Μία γιορτή που περιμέναμε:Οι Ξανθιώτες απόλαυσαν τη συναυλία με την Ελ.Ζουγανέλη

0

Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του ΑΟΞ,το βράδυ του Σαββάτου

Συμπολίτες μας και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής παρευρέθηκαν στη συναυλία που ακολούθησε

Το βράδυ του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2021 στο γήπεδο του ΑΟΞ. Στη μουσική σκηνή υποδεχτήκαμε την τραγουδίστρια, Ελεωνόρα Ζουγανέλη,η οποία φιλοξενήθηκε στην πόλη μας και ανέλαβε ενεργό δράση στην 30ή οργάνωση των γιορτών Παλιάς Πόλης. Στη συναυλία που ακολούθησε παρευρέθηκε πολύς κόσμος. Άντρες, γυναίκες, μικρά παιδιά την «αγκάλιασαν», τραγούδησαν και κινήθηκαν στον ρυθμό  μαζί της μέσα σε ένα κλίμα ευθυμίας και ανεμελιάς. Οι κερκίδες γέμισαν, ο κόσμος χειροκροτούσε, οι δύσκολες περίοδοι του κορωνοϊού ήταν λες και για λίγο είχαν σβηστεί.Το «Ε» βρέθηκε στη συναυλία, φωτογράφησε την σκηνή, την τραγουδίστρια,τον κόσμο.Επίσης,άκουσε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη,ο οποίος έδωσε το δικό του μήνυμα εν όψει της φετινής διοργάνωσης. Τέλος, μίλησε με τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλία Ασκαρίδη,ο οποίος επιβράβευσε τους συλλόγους που συμμετέχουν όλα αυτά τα χρόνια στις γιορτές της Ξάνθης μας. Η καλεσμένη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη απευθύνθηκε στο κοινό, μίλησε στις ψυχές τους, η μελωδία της άγγιξε όλους όσοι παρευρέθηκαν!

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε πολίτες και συμμετέχοντες στα τριάντα χρόνια Γιορτές Παλιάς Πόλης με την ελπίδα του χρόνου να γίνουν στην Πλατεία Μητροπόλεως με περισσότερες συμμετοχές

Ο Μ.Τσέπελης ως εκπρόσωπος του τόπου σκιαγράφησε την μορφή της φετινής διοργάνωσης των γιορτών: «Σας καλωσορίζουμε στα τριάντα χρόνια Γιορτές Παλιάς Πόλης.Σας ευχαριστούμε που είστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να αναδείξουμε τον πολιτισμό της πόλης μας,ο οποίος είναι πλούσιος,όπως πλούσια είναι και τα αισθήματα των ανθρώπων της.Φέτος έχουμε τη χαρά να είμαστε και πάλι μαζί κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας,αλλά με το ίδιο χαμόγελο,με την ίδια διάθεση και ζεστασιά να θυμηθούμε να ξαναζήσουμε τις γιορτές που δε θα αφήσουμε ποτέ να χάσει τη μαγεία της.Ο πολιτισμός για εμάς δεν είναι απλά μία δραστηριότητα,αλλά πνευματική τροφή και διέξοδος που φέρνει αισιοδοξία και πρώτα στην κοινωνία.Αυτό αποδεικνύει και την προσήλωσή μας στη διεξαγωγή των γιορτών που ξεκινά σήμερα και που όλοι «αγκαλιάσαμε»με τους πολιτιστικούς συλλόγους μας,με τους εθελοντές να πρωταγωνιστούν,να θέλουν να συνεισφέρουν ολόψυχα στην κοινωνία,στην αναβάθμιση της ζωής στην πόλη μας.Το κοινό μυστικό είναι η συμμετοχή των πολιτών,όχι ως απλών θεατών,αλλά ως ενεργών συνδιοργανωτών όλων εσάς που τον κάνατε θεσμό δικό σας.Οφείλουμε σεβασμό και αγάπη στην παλιά μας πόλη που είναι ζωντανή,που λειτουργεί,πλανεύει,την καλόγουστη,το στολίδι που θα συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε ιδιαίτερα για να την χαίρονται οι νέοι μας.Με αυτές τις σκέψεις,λοιπόν ανοίγω τις γιορτές 2021.Τέλος,θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συμπολίτες και τους επισκέπτες που είστε εδώ. Εύχομαι του χρόνου τέτοιο καιρό να είμαστε καλά,να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί στην Πλατεία Μητροπόλεως ,αφού εκεί αρμόζει να σημάνουμε την έναρξη με τη συμμετοχή όλων, φορέων, συμμετεχόντων. Ευχαριστούμε θερμά την κα Ζουγανέλη που είναι απόψε μαζί μας. Ας την απολαύσουμε».

Ασκαρίδης: «Ευχαριστώ όλους τους συλλόγους,συμμετέχοντες και μη,είναι η ψυχή των θεσμών»

Ο Η.Ασκαρίδης σε δηλώσεις του στο «Ε» αναφερόμενος στον θεσμό ,στην μορφή που έλαβε η διοργάνωση φέτος, αν υπήρχε συμμετοχή των συλλόγων.Ειδικότερα,υπογράμμισε: «Φέτος,τριάντα χρόνια Γιορτές Παλιάς Πόλης,κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους,ακόμα κι εκείνους που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν,όμως δεν παύουν να αποτελούν την ψυχή των θεσμών.Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συλλόγους που θα λάβουν συμμετοχή.Φέτος έχουμε παραστάσεις,εκδηλώσεις,συναυλίες,εκθέσεις με πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων».

Ζουγανέλη: «Ελπίδα,δύναμη φως προσλαμβάνω απλόχερα από τον κόσμο-Η περιοδεία μας ολοκληρώνεται στην Ξάνθη»

Η Ε. Ζουγανέλη πριν να πάρει στα χέρια της το μικρόφωνο μίλησε στον κόσμο: «Έχω πάρα πολλά χρόνια να έρθω στην Ξάνθη. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω σε αυτές τις γιορτές που τόσα χρόνια τις ακούω και ζηλεύω που έρχονται άλλοι. Αυτό το καλοκαίρι ήταν για εμένα πολύ σημαντικό και μιας που έχει φτάσει στο τέλος του και μπήκε το γλυκό φθινόπωρο που αγαπώ πολύ, ο απολογισμός αυτής της περιοδείας ήταν πολύ σημαντικός, η παρουσία σας μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ελπίδα, δύναμη και φως. Χρειάζεται να βρίσκω τον τρόπο και τη δύναμη να κάνω ό,τι αγαπώ, να μοιράζομαι τα τραγούδια και τα συναισθήματά μου μαζί σας. Σας ευχαριστώ που είστε πάλι εδώ. Χωρίς εσάς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Η περιοδεία μας τελειώνει εδώ ,μετά επιστρέφουμε στην πόλη μας. Ελπίζω ο χειμώνας να μας βρει σε καλύτερη κατάσταση. Καλή ακρόαση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…