Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με voucher τα μισά νήπια στους παιδικούς του δήμου  

Με voucher τα μισά νήπια στους παιδικούς του δήμου  

0

 

Άνοιξαν χθες με 40 νήπια από επανεγγραφή και από σήμερα εισάγονται 265 με voucher

 

Αυξάνονται τα voucher στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης. Από 207 το 2019 και 232 το 2020 σε 265 φέτος –  Ίδια με πέρσι τα πρωτόκολλα ασφαλείας

 

 

Άνοιξαν χθες πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη οι  παιδικοί σταθμοί  του Δήμου Ξάνθης αλλά με τις επανεγγραφές των 40 νηπίων που φοιτούν για δεύτερο έτος. Από σήμερα όμως, όπως ενημερώθηκαν σχετικά οι γονείς και οι κηδεμόνες, από τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Αμβροσιάδη,  ξεκινούν σταδιακά να εισάγονται όσοι έχουν πάρει τα voucher ΕΣΠΑ και έχουν κάνει συμβάσεις με το ΚΚΠΑ. Να σημειώσουμε ότι οι συμβάσεις γίνονται στα κεντρικά γραφεία (Βενιζέλου 30) και όχι στους παιδικούς όπου από παρανόηση απευθύνθηκαν αρκετοί γονείς.

Από σήμερα εισάγονται στους  παιδικούς 265 νήπια με voucher

Από σήμερα ξεκινά η σταδιακή εισαγωγή όσων έχουν πάρει voucher και έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις. Αυτή τη στιγμή οι συμβάσεις που έγιναν ανέρχονται σε 265 ωστόσο ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί καθώς η ΕΕΤΑΑ έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 6/9. Ο ακριβής αριθμός όσων πήραν voucher δεν είναι ακόμη γνωστός καθώς οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά. Όπως αναφέρει ωστόσο ο πρόεδρος του Κέντρου για τα υπόλοιπα βρέφη και νήπια υπάρχουν θέσεις στους οκτώ βρεφονηπιακούς του δήμου και θα μπορούν να φοιτήσουν καταβάλλοντας τροφεία που είναι με εισοδηματικά κριτήρια και ξεκινούν από 10 ευρώ μηνιαίως έως και 120 ευρώ (για εισόδημα άνω των 130.000 ευρώ).

Αυξάνονται τα voucher στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Να σημειώσουμε ότι η δυναμικότητα των οκτώ βρεφονηπιακών του δήμου Ξάνθης ανέρχεται σε 550 νήπια και βρέφη. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2019 εισήχθησαν με voucher 207 στους παιδικούς του δήμου και 200 στους ιδιωτικούς παιδικούς. Το 2020 εισήχθησαν 232 με voucher στους παιδικούς του δήμου και φέτος μέχρι τώρα έχουν υπογράψει συμβάσεις 265. Παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση των voucher στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ξάνθης.

 

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ίδια με πέρσι τα πρωτόκολλα ασφαλείας

Με πρωτόκολλα ασφαλείας ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παιδιών, παραμένουν τα ίδια με πέρσι έως τη λήξη της χρονιάς. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να έχουν self-test αυτή την εβδομάδα και από την άλλη με δύο rapid. Να σημειώσουμε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου στο ΚΚΠΑ είχε εμβολιαστεί το 50% των εργαζομένων που ο συνολικός τους αριθμός είναι στους 103.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του υπουργείου  αναφέρεται:

Συγκεκριμένα το πρωτόκολλο ασφαλείας περιλαμβάνει τα εξής:

  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ, σε εβδομαδιαία βάση.
  • Η προσέλευση παιδιού ή εργαζόμενου που εμφανίζει συμπτώματα του ιού, δεν επιτρέπεται.
  • Πρέπει να εφαρμόζονται υποχρεωτικά κανόνες τήρησης ατομικής υγιεινής και συστηματικά προγράμματα καθαριότητας χώρων, αντικειμένων και εξοπλισμών.
  • Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενημερώνεται αμέσως ο βρεφονηπιακός σταθμός και ο ΕΟΔΥ, ακολουθεί ενδελεχής καθαρισμός στο χώρο και απομάκρυνση των παιδιών και του προσωπικού.

Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την έναρξη των βρεφονηπιακών σταθμών, δήλωσε: «Σήμερα, ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Η ασφάλεια των παιδιών, είναι κύρια προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με τα ίδια πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε και πέρσι ως το τέλος της χρονιάς. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και διαρκώς σε ετοιμότητα, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανησυχία. Πορευόμαστε με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά από τόσο καιρό και κινούμαστε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…