Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Παλιά Πόλη σε 3D ψηφιοποίηση

Η Παλιά Πόλη σε 3D ψηφιοποίηση

3

Μέσα από έργο του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, που επιτρέπει τη δημιουργία δεδομένων εισόδου για εφαρμογές διαχείρισης κρίσεων όπως αυτές που σχετίζονται με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

 

Βίντεο και τρισδιάστατη αποτύπωση της Παλιάς πόλης δημιούργησε το εργαστήριο Κλεψύδρα του ερευνητικού κέντρου Αθηνά, και τα παρουσίασε μέσω του youtube, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα φέτος να βρεθεί στη ΔΕΘ.

Η αποτύπωση της αστικής περιοχής και η κατάτμηση του 3Δ ψηφιακού μοντέλου αυτής επιτρέπει τη δημιουργία δεδομένων εισόδου για εφαρμογές διαχείρισης κρίσεων όπως αυτές που σχετίζονται με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Τα δεδομένα 3Δ αποτύπωσης προήλθαν από ένα πειραματικό πρωτότυπο πολυφασματικής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής που εφαρμόζει σε συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τα δεδομένα αυτά υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου “ΕΣΤΙΑ: Πλατφόρμα Διαχείρισης Κινδύνων σε Περιοχές Πολιτιστικής Κληρονομιάς” –  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-2020 (T1ΕΔΚ-03582). Το έργο πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετική έγκριση του ΥΠΠΟ.

Περιλαμβάνεται:

– Ανάπτυξη πειραματικής πολυφασματικής φωτογραφικής μηχανής

– 3Δ ψηφιοποίηση αστικής περιοχής πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος

– Σημασιολογική κατάτμηση του 3Δ μοντέλου της αστικής περιοχής με χρήση μηχανικής μάθησης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …