Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ για την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους αστυνομικούς

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ για την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους αστυνομικούς

0

Τάσσεται υπέρ του εμβολίου, αλλά κατά των διαχωρισμών σε εμβολιασμένους και μη

Την άποψη που εξέφρασε στο «Ε» υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας στην Ελληνική Αστυνομία, ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Νίκος Γουναρίδης, ενστερνίζεται σε ανακοίνωσή της και η Ένωση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην Περιφέρεια ΑΜΘ, τονίζοντας αφενός ότι «ο εμβολιασμός τούτη τη περίοδο αποτελεί το κύριο προληπτικό όπλο που διαθέτει η Επιστήμη κατά της πανδημίας», αλλά επισημαίνοντας αφετέρου ότι τάσσονται κατά διακρίσεων εντός του Σώματος σε εμβολιασμένους και μη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: “Με αφορμή τη φημολογούμενη επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που προκάλεσε έντονη διαμαρτυρία και προβληματισμούς στους συναδέλφους μας πανελλαδικά, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Κατά τη δύσκολη περίοδο των τελευταίων δύο ετών, οι αστυνομικές υπηρεσίες (και κατ’ επέκταση το αστυνομικό προσωπικό), παρά τα όποια θεσμικά, οικονομικά και εσωτερικά προβλήματα, επωμίστηκαν μαζί με άλλες δημόσιες υπηρεσίες του κράτους, το νευραλγικό έργο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας μέσω του ελέγχου τήρησης των υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Η προστασία της υγείας μεταξύ των πολιτών που επισκέφτηκαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, όσο και μεταξύ των συναδέλφων, για την αποφυγή της μετάδοσης, υπήρξε εξαρχής της πανδημίας ύψιστη προτεραιότητα όλων των αστυνομικών λειτουργών.

Ο εμβολιασμός τούτη τη περίοδο αποτελεί το κύριο προληπτικό όπλο που διαθέτει η Επιστήμη κατά της πανδημίας. Μολονότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας έχει ήδη πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό, γίνεται σεβαστή και η βούληση των υπολοίπων, που για προσωπικούς διαφορετικούς λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο διαχωρισμός των αστυνομικών, από την Υπηρεσία τους, σε εμβολιασμένους και μη, για την διάκριση στο καθήκον εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών, (πράγμα που παρατηρήθηκε τελευταία), δεν εξυπηρετεί λειτουργικά και θα οδηγήσει σε σοβαρές υπηρεσιακές δυσαρέσκειες και περαιτέρω διχασμό εντός του Σώματος. Περιττεύει δε να αναφέρουμε ότι έτσι θα στερήσει από τη μάχιμη αστυνόμευση σημαντικό αριθμό συναδέλφων μας, που χρειάζονται εκ των πραγμάτων για τη κύρια αποστολή μας, που είναι η πάταξη και η ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας”.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…