Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έτοιμος να κυβερνήσει δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ

Έτοιμος να κυβερνήσει δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ

0

«Είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος»

Κυβερνητικό πρόγραμμα με παροχές και καταργήσεις φόρων παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση, κυρίως για τις συνέπειες των μέτρων στη μεσαία τάξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να κυβερνήσει, έκανε λόγο για μια νέα αρχή και με εγγυητή μια προοδευτική διακυβέρνηση που μπορεί να εξασφαλίσει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμώντας ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι προ των πυλών έθεσε το δικό του εκλογικό δίλημμα απαντώντας στο δίλημμα του πρωθυπουργού και λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι το χάος.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος, με επίκεντρο την ενίσχυση της μεσαίας τάξης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι απαιτείται μια διαφορετική αντίληψη διακυβέρνησης και στην κατεύθυνση αυτή ανέφερε: «Δεσμεύομαι ότι η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι η κυβέρνηση ενός κόμματος. Σε κυβερνητικές θέσεις θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων που κρατούν όρθια την οικονομία και τη χώρα. Της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των νέων. Προσωπικότητες που δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στο κόμμα, αλλά τις έχει καταξιώσει η κοινωνική συμμετοχή και δράση, η συμβολή τους στην επιστήμη, την τέχνη, την οικονομική σκέψη και πράξη. Ήδη εργαζόμαστε για το σκοπό αυτό. Πρακτικά, αλλά και αποτελεσματικά. Και επίσης δεσμεύομαι, ότι είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος. Να εμπιστευτούμε και να αναβαθμίσουμε τη δημόσια διοίκηση. Και να οικοδομήσουμε θεσμούς διαφάνειας και αξιοκρατίας. Ένα νέο Δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης που θα εμπνέει ασφάλεια στο πολίτη, με στόχο την ανθεκτικότητα, τη σταθερότητα, την προβλεψιμότητα. Με διαφάνεια, κοινωνική λογοδοσία και αξιοκρατία, με θεσμούς που θα έχουν συνέχεια, ανεξαρτήτως της αλλαγής των κυβερνήσεων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…