Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εργαστήρι Ξυλογλυπτικής στο ΙΘΤΠ

Εργαστήρι Ξυλογλυπτικής στο ΙΘΤΠ

0

Ο εκπαιδευτικός Δ. Ευλαβής με μακρά εμπειρία αναλαμβάνει να παρουσιάσει την τέχνη της Ξυλογλυπτικής σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο

Επί 22 χρόνια εκεί που χτυπά η καρδιά του πολιτισμού, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διαφυλάττουμε και επικοινωνούμε την τέχνη της Ξυλογλυπτικής στους φίλους της. Σ’ ένα αυτόνομο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με άρτια υποδομή και φιλική ατμόσφαιρα, μαθαίνουμε στους μαθητές μας τα μυστικά της Ξυλογλυπτικής. Το πρόγραμμα σπουδών γενικώς καταμερίζεται χρονικά σε έξι τριμηνιαίες περιόδους με διαφορετικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο. (36 ώρες διδασκαλίας / τρίμηνο)

Στόχος είναι όχι μόνον η τεχνική κατάρτιση ατόμων  που σκοπεύουν να βγουν στην αγορά εργασίας, αλλά και οι συμπολίτες μας που αρέσκονται να απασχολούνται δημιουργικά απολαμβάνοντας τη μαγεία της τέχνης.

Το εργαστήρι προσφέρεται ιδιαιτέρως για τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΔΠΘ, καθώς για τους μαθητές του εκκλησιαστικού Λυκείου  της Ι. Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, στους οποίους υπάρχει η δυνατότητα διδασκαλίας ξυλογλυπτικής εκκλησιαστικού περιεχομένου που αφορά σε βυζαντινές εικόνες, διακοσμήσεις πλαισίων σε αγιογραφημένες εικόνες, κατασκευή σταυρών, εγκολπίων, λαβάρων καθώς και όλων των στοιχείων που έχουν σχέση με τη διακόσμηση του Ναού και την εκκλησιαστική παράδοση.

 

Σύντομο βιογραφικό Διδάσκοντος

Ο Δημήτριος Ευλαβής, είναι εκπαιδευτικός, δραστηριοποιείται στο χώρο της μικροτεχνίας και ειδικότερα στην εκκλησιαστική μικρογλυπτική εδώ και 30 περίπου χρόνια.

Συνεργάζεται με πολλά Μοναστήρια του Αγ. Όρους καθώς και με το Πατριαρχείο Κων/πόλεως.

Έχει εκθέσει τα έργα του στο χώρο του Ιμαρέτ, στην δημοτική καπναποθήκη Καβάλας, στα λδ’ Δημήτρια στην αίθουσα τέχνης στη Θεσ/νίκη καθώς και στο Γαλλικό ινστιτούτο και, στην παλιά πόλη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…