Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εργαστήρι Χειροποίητου Κοσμήματος στο Ίδρυμα

Εργαστήρι Χειροποίητου Κοσμήματος στο Ίδρυμα

0

Με την Βασιλεία Βλαχοπούλου

Στο Ίδρυμα θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πρόκειται να λειτουργήσει για την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2021-2022 στις εγκαταστάσεις του (καπναποθήκη Π), Εργαστήρι Χειροποίητου Κοσμήματος.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε πέντε τεχνικές δημιουργίας χειροποίητων κοσμημάτων.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν όλα τα στάδια δημιουργίας ενός χειροποίητου κοσμήματος, από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι τον σχεδιασμό και την κατασκευή του. Παράλληλα, θα αποκομίσουν γνώσεις για την ιστορία του κοσμήματος,  τις ιδιότητες των υλικών,  τα εργαλεία κατασκευής κοσμημάτων καθώς και την ασφαλή χρήση τους.

Βιογραφικό Διδάσκουσας

Η Βασιλεία Βλαχοπούλου είναι Τεχνικός και Σχεδιάστρια χειροποίητου κοσμήματος. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας MOKUME. Διδάχθηκε από καταξιωμένους και βραβευμένους καθηγητές σχέδιο κοσμήματος, μεταλλογνωσία, γεμμολογία, Ιστορία Τέχνης & Κοσμήματος, καθώς και 14 τεχνικές δημιουργίας χειροποίητων κοσμημάτων.

Μετά το τέλος των σπουδών της εργάστηκε σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης. Το 2019 εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη και έκτοτε δημιουργεί τα δικά της πρωτότυπα κοσμήματα. Επιθυμώντας να συμβάλλει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης εφαρμόζει τη μέθοδο της επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…