Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξώδικα από αντιεμβολιαστές με το «καλημέρα» στα σχολεία της Ξάνθης

Εξώδικα από αντιεμβολιαστές με το «καλημέρα» στα σχολεία της Ξάνθης

0

Εξώδικη Διαμαρτυρία 40 καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ξάνθης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Έξι εξώδικα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

 

Γονείς αρνητές των μέτρων. Αρνούνται τη χρήση μάσκας και των self test

«Τηρούμε τα μέτρα για να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά», δηλώνουν οι Διευθυντές εκπαίδευσης και τονίζουν ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος

 

 

Η τελετή  του Αγιασμού στα σχολεία της Ξάνθης κύλησε άψογα ωστόσο δεν έλειψε ο …εξάψαλμος που διαδραματίστηκε στο παρασκήνιο και εκφράστηκε με εξώδικα διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών που δηλώνουν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αλλά και ενστάσεις και εξώδικα γονέων που δηλώνουν κατά των μέτρων και αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε ιατρικές πράξεις (self test), γνωρίζοντας ότι θα κληθούν να υποστούν τις συνέπειες του νόμου τα παιδιά τους. Εξώδικα και ενστάσεις υποβλήθηκαν τόσο στην δευτεροβάθμια όσο και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τόσο η επιχειρηματολογία στην διατύπωση των κειμένων όσο και αυτός καθαυτός ο τρόπος της διαμαρτυρίας καταδεικνύει ότι είναι αποτέλεσμα μιας οργανωμένης και μεθοδευμένης κίνησης.

Εξώδικη Διαμαρτυρία 40 καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ξάνθης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Σύμφωνα με πληροφορίες μας την Εξώδικη Διαμαρτυρία υπογράφουν 40 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που την κοινοποίησαν στην περιφέρεια και στο υπουργείο και δηλώνουν απερίφραστα την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα  του εμβολιασμού, επισημαίνοντας πως αποτελεί καταστρατήγηση του δικαιώματος της προσωπικής ελευθερίας και ζητούν την άρση του μέτρου.

Γονείς αρνητές της χρήσης μάσκας και των self test

Παράλληλα με τους εκπαιδευτικούς έχουν υποβληθεί έγγραφες ενστάσεις από γονείς που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας από τους μαθητές αλλά και των δύο self test που καλούνται να υποβάλλονται κάθε εβδομάδα οι μαθητές.

Έξι εξώδικα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Έξι εξώδικα με υπογράφοντες από δύο έως και 35 γονείς και κηδεμόνες με μαθητές στα Δημοτικά Σχολεία έχουν υποβληθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι γονείς εκφράζουν τις ενστάσεις τους για τα μέτρα και αρνούνται να τα υποβάλλουν στη διαδικασία των self test.

«Τηρούμε τα μέτρα για να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά»

Το ζητούμενο βέβαια είναι αν αυτές οι αντιδράσεις επηρεάζουν την λειτουργία των σχολείων. Αν δηλαδή θα δημιουργήσουν κενά από καθηγητές που ενδεχομένως τεθούν σε αναστολή. Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης διαβεβαιώνει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και ότι όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Το ίδιο βεβαιώνει και η Διευθύντρια της πρωτοβάθμιας κα Εύη Στυλιανίδου προσθέτοντας : «Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην λειτουργία των σχολείων. Θα εφαρμόσουμε τον νόμο, θα τηρούμε τα μέτρα. Μέλημά μας είναι να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά».

Να σημειώσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα δείξουν πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί. Να διευκρινίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν τηρούν τα μέτρα (2 rapid test την εβδομάδα) τίθενται σε αναστολή εργασίας με διακοπή του μισθού τους ενώ οι μαθητές παίρνουν απουσία αν δεν παρουσιάσουν τα δύο self test την εβδομάδα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…