Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διοργάνωση διήμερου διακρατικού συνεδρίου για τον οικοτουρισμό από τον Δήμο Ξάνθης

Διοργάνωση διήμερου διακρατικού συνεδρίου για τον οικοτουρισμό από τον Δήμο Ξάνθης

0

Παρούσα η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει διήμερο διακρατικό συνέδριο με τίτλο «Οικοτουρισµός και Τουριστική Ανάπτυξη των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας» στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη δικτύου οικοτουρισμού στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας», με ακρωνύμιο ECOTOUR-NET, το οποίο πραγματοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENI CBC Joint Operational Programme BLACK SEA BASIN 2014-2020”.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 – 24 Σεπτεμβρίου 2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Elisso Xenia Hotel και στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου από Γεωργία, Ουκρανία, Τουρκία και Βουλγαρία καθώς και  επαγγελματίες του τουρισμού της περιφέρειας μας, tour operators, όπως και θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων τουρισμού από την Ελλάδα.

Στόχος του είναι η προώθηση του οικολογικού τουρισμού στην περιοχή παρέμβασης του έργου που είναι η Μαύρη Θάλασσα και γενικότερα καθώς και η προετοιμασία, η δημιουργία και η προώθηση ολοκληρωμένων πακέτων περιήγησης που αφορούν τις 4 διαδρομές – τοποθεσίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου στις περιοχές και αφορούν τον Δήμο Ξάνθης.

Το συνέδριο θα χαιρετίσει διαδικτυακά και η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Η συμμετοχή δια ζώσης αφορά συγκεκριμένη λίστα συνέδρων και η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας. Το συνέδριο θα διέπεται από όλες τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς επίσης για το ευρύ κοινό θα υπάρχει live streaming μετάδοσης από την σελίδα του προγράμματος στο Facebook, Ecotour-Net/Municipality Of Xanthi.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δανείζεται για να αγοράσει το οικόπεδο του νέου δημαρχείου ο Δήμος Μύκης

Απευθύνει πρόταση στις τράπεζες για δάνειο ύψους 147.500 ευρώ, στην εμπορική αξία του ακιν…