Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια και τραχανά

Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια και τραχανά

0

4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο

8 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/2 φλιτζ. τραχανά ξινό (ιδανικός ο κρητικός ξινόχοντρος)

1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες

1/2 ποτηράκι λευκό κρασί

1 γεμάτο κ.γλ. ρίγανη

1 κ.σ. μουστάρδα

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα γιουβέτσι ή σε οποιαδήποτε γάστρα βάζουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Πάνω τους σκορπίζουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και τα ντοματίνια.

Σε ένα μπολ (ή στο μούλτι) ανακατεύουμε καλά το κρασί με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, μαζί με λίγο αλάτι. Περιχύνουμε τις μπριζόλες, προσθέτουμε κι ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι μπριζόλες.

Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μόλις βράσει πασπαλίζουμε με τον τραχανά. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί με το ζουμί του ταψιού και ψήνουμε για 10′-15′, ανάλογα με τον τραχανά. Φροντίζουμε να μην τον παραψήσουμε, ώστε να βγει σπυρωτός. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ρίγανη και σερβίρουμε.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…