Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανοίγει την πόρτα της παράταξης ο Μέτιος στον Αμοιρίδη

Ανοίγει την πόρτα της παράταξης ο Μέτιος στον Αμοιρίδη

0

Χ. Μέτιος: «Χαιρετίζουμε την πρότασή του για την ενότητα του χώρου και την επιλογή του να συμβάλει έμπρακτα σε αυτήν»

Κ. Ζαγναφέρης: «Μηδενίζει τον πολιτικό του βίο των τελευταίων 3 χρόνων ο Μ. Αμοιρίδης»

 

Σηκώνει το …γάντι ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, που του έριξε ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης και χαιρετίζει την πρότασή του περί ενότητας του χώρου της ΝΔ και παράλληλα ανοίγει τις πύλες της παράταξής του για να τον υποδεχτεί.

Καλοδεχούμενη η πρόταση Αμοιρίδη από Μέτιο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ. Μέτιος αναφέρει: «Στις περιφερειακές εκλογές του 2019, η ενότητα του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” δοκιμάστηκε.

Η επιλογή που έκαναν συγκεκριμένα στελέχη της παράταξης και του ευρύτερου χώρου της, να είναι υποψήφιοι με ένα άλλο σχήμα, δίχασε.

Από τότε όμως, χάρη στην υπεύθυνη και συστηματική προσπάθεια που κάνουμε, η ενότητα στη βάση της παράταξης αποκαθίσταται και ο δρόμος της επιστροφής και της ουσιαστικής επανένταξης στελεχών που είχαν αποχωρήσει, είναι πλέον ανοικτός.

Η εκπροσώπηση του μεγάλου πολιτικού μας χώρου από μία μόνο παράταξη είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που ανήκουν σε αυτόν.

Άλλωστε, οι συνθήκες για να επιτευχθεί η ενότητα έχουν ωριμάσει.

Για όσους εμμένουν σε διχαστικές επιλογές, πρέπει να αναλογιστούν ότι η κοινωνία απαιτεί συνεργασία και αποτέλεσμα. Δεν μπορούν να ανατρέψουν την πορεία των πραγμάτων.

Η δήλωση του Μιχάλη Αμοιρίδη έρχεται να αποτυπώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη νέα πραγματικότητα. Ο ουσιαστικός και θαρραλέος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα τον τιμά.

Χαιρετίζουμε την πρότασή του για την ενότητα του χώρου και την επιλογή του να συμβάλει έμπρακτα σε αυτήν.

Κατά το παρελθόν λάθη έγιναν από όλους μας. Έχει έρθει όμως η ώρα να τα ξεπεράσουμε.

Μαζί με την ενότητα, εργαζόμαστε το ίδιο για να εμπλουτίσουμε την παράταξή μας με νέες και διαφορετικές ιδέες. Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Δημιουργούμε συνθέσεις και συναινέσεις που πηγαίνουν τον τόπο μας μπροστά.

Η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” είναι ανοικτή και έτοιμη να υποδεχθεί όποιον επιθυμεί πραγματικά να ενταχθεί στους κόλπους της και μέσα από τις πράξεις του να συμμετάσχει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Περιφέρειας και των πολιτών μας.»

Κ. Ζαγναφέρης: «Μηδενίζει τον πολιτικό του βίο των τελευταίων 3 χρόνων ο Μ. Αμοιρίδης»

Για πολιτική κυβίστηση Αμοιρίδη κάνει λόγο ο Κ. Ζαγναφέρης

Αντίθετα με τον κ. Μέτιο ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και συνοδοιπόρος με τον κ. Αμοιρίδη κ. Κώστας Ζαγναφέρης εκφράζει την διαφωνία του με την κίνηση Αμοιρίδη την οποία θεωρεί επικοινωνιακή αλλά και βιαστική: «Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είναι πιο προσεκτικός. Έτσι μηδενίζει τον πολιτικό του βίο των τελευταίων 3 χρόνων. Αδειάζει τον ίδιο του το εαυτό. Διαφωνώ, πρόκειται για πολιτική κυβίστηση. Είναι μια βιαστική κίνηση που δείχνει ότι θέλει να είναι πιο μπροστά στην αφετηρία κατά τις επόμενες εκλογές».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2020-2023 του Δήμου Ξάνθης

Ομάδα εργασίας του δήμου θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που θα υποβληθούν   Ο Δήμος Ξά…