Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αναμενόμενη, αλλά ακατανόητη η ανεξαρτητοποίηση Αμοιρίδη για την Περιφερειακή Σύνθεση

Αναμενόμενη, αλλά ακατανόητη η ανεξαρτητοποίηση Αμοιρίδη για την Περιφερειακή Σύνθεση

0

Ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του ο Μ. Αμοιρίδης χθες το πρωί, ευχόμενος «μία ενιαία περιφερειακή παράταξη που θα περιλαμβάνει όλα τα στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο»

«Πολιτικές κυβιστήσεις και τις προσχηματικές επιλογές» του χρεώνει η παράταξη Τοψίδη

Την ανεξαρτητοποίησή του δημοσιοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, μετά τη «βόμβα» που έριξε καλώντας σε γεφύρωση τους συνδυασμούς Μέτιου και Τοψίδη.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης, υπερασπιζόμενος τη θέση του ότι είναι υπέρμαχος της σύνθεσης απόψεων, βρίσκοντας απορριπτική στάση από την παράταξή του, προχώρησε στην αναμενόμενη ενέργεια. Αναλυτικά, στην δήλωσή του σημειώνει: «Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποίησα σκέψεις μου, όπως τις είχα θέσει λίγες ημέρες νωρίτερα στους συναδέλφους μου στην Περιφερειακή Σύνθεση. Υπήρξε ο χρόνος για να τις μελετήσουν και έγινε αναλυτική  συζήτηση. Μίλησα για ενότητα, για συνεργασία, για τα λάθη του παρελθόντος που πρέπει να τεθούν στο περιθώριο. Η ενότητα και η ομοψυχία, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου πολιτικού χώρου, είναι αναγκαιότητα, που θα αποβεί επωφελής όχι μόνο για την παράταξη αλλά πρωτίστως για τους πολίτες της περιφέρειας μας . Εάν μιλάμε για σύνθεση απόψεων και ανθρώπων, πρώτοι εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα.

H συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μου δείχνει με κάθε τρόπο ότι επικροτεί αυτές τις σκέψεις.

Η Περιφερειακή Σύνθεση όμως απέστειλε σχετικό δελτίο τύπου που απορρίπτει τις προτάσεις μου και αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει έμπρακτα να τις απορρίψω και εγώ. Τους εκτιμώ και τους σέβομαι αλλά θα πρέπει να σεβαστούν και αυτοί την άποψη μου, την οποία θα υπηρετήσω το επόμενο διάστημα με τη στάση μου εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου. Ο δρόμος της ενότητας του πολιτικού χώρου που ανήκω είναι η επιλογή μου, ελπίζω σύντομα να ενστερνιστούν και άλλοι τις σκέψεις μου.

Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει πλέον να δηλώσω την ανεξαρτητοποίηση μου από την Περιφερειακή Σύνθεση.

Ελπίζω ότι θα ωριμάσουν οι συνθήκες και οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά σε κοινούς αγώνες και προσπάθειες με μία ενιαία περιφερειακή παράταξη που θα περιλαμβάνει όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο».

 

Απαντήσεις για την αλλαγή στάσης ζητά η Περιφερειακή Σύνθεση

«Καμία εντύπωση δεν προκαλεί σε κανέναν η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του Μιχάλη Αμοιρίδη, καθώς, μετά τις ανακοινώσεις των προσωπικών του απόψεων, η κατάληξη της ιστορίας ήταν προδιαγεγραμμένη», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Περιφερειακή Σύνθεση, χαρακτηρίζοντας σεβαστή μεν, αλλά ακατανόητη την στάση του. Η παράταξη στην οποί ανήκε μέχρι προχθές θυμίζει δηλώσεις του Μιχάλη Αμοιρίδη με κριτική κατά του Χρήστου Μέτιου τόσο για τις προθέσεις, όσο και τις ικανότητες του τελευταίου, προκειμένου να ζητήσει δημοσίως εξηγήσεις για την αλλαγή της στάσης του. Μάλιστα σημειώνει, «διακατέχεται από «τάσεις φυγής», που υπό άλλες συνθήκες αυτό θα ήταν αποδεκτό, αλλά μιλώντας για Πολιτική μία τέτοια αστάθεια συνιστά μειονέκτημα. Ο Μιχάλης Αμοιρίδης οφείλει να εξηγήσει κυρίως στους πολίτες της Ξάνθης, αλλά και στον εαυτό του αυτή αλλαγή των απόψεων του!» και αφήνει αιχμές για «τρομερό συγχρονισμό» στις δηλώσεις Αμοιρίδη και Μέτιου, καλώντας τον να μιλήσει με «καθαρές κουβέντες» και επισημαίνοντας ότι οι πολίτες «κατακρίνουν σφόδρα τις πολιτικές κυβιστήσεις και τις προσχηματικές επιλογές».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «σε κάθε περίπτωση, εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον πολιτικό δρόμο που θα αποφασίσει να ακολουθήσει, αλλά κυρίως καλή ευκολία στη λήψη αποφάσεων από δω και πέρα. Η Περιφερειακή Σύνθεση συνεχίζει την πορεία της προς το μέλλον υπηρετώντας ακλόνητα το πρόγραμμά και τις θέσεις της που εκπορεύονται και απευθύνονται αποκλειστικά στους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που εν τέλει κρίνουν τις επιλογές όλων μας, με συνέπεια, ευπρέπεια και σοβαρότητα. Για την Περιφερειακή Σύνθεση η συμμαχία και η ενότητα που επιδιώκουμε αφορά τους πολίτες της ΑΜΘ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σήμερα η 1η ανοιχτή διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του δήμου Ξάνθης

Θα παρουσιαστεί η έννοια της βιώσιμης κινητικότητας και η ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ και των ερωτ…