Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Αιτήσεις από σήμερα για 150 προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Αιτήσεις από σήμερα για 150 προσλήψεις στην Πυροσβεστική

0

Αιτήσεις από προχθές Δευτέρα 06/09/2021 μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι για τις 150 προσλήψεις στην Πυροσβεστική Ακαδημία για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022

 

Προκήρυξη πρόσληψης 150 ιδιωτών πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πυροσβεστική για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, ως πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

 

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός αφορά στις εξής ειδικότητες πτυχιούχων:

Πληροφορικής και Επικοινωνιών 38

Μηχανικών (14 πολιτικοί μηχανικοί, 15 ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και 14 μηχανολόγοι μηχανικοί) 43

Μετεωρολογίας 19

Νομικής 18

Οικονομικών 32

Η σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται από τους υποψήφιους από τη Δευτέρα 06/09/2021 και από ώρα 08:00΄ έως και την Τρίτη 21/09/2021, έως ώρα 14:00΄, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου…

Υποψήφιοι που έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις της παρούσας προκήρυξης και δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ιδίου, εκτυπώνουν στις δύο όψεις ενός φύλλου διαστάσεων Α4 (μπρος/πίσω) από την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό

 

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε νέο πρόγραμμα κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ

 

Θα ενταχθούν συνολικά 4.300 νέοι άνεργοι έως 29 ετών

 

Ξεκίνησε χθες Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από νέους ανέργους για ένταξη στον Β’ κύκλο του προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ, η οποία θα λήξει στις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59.

 

Ωφελούμενοι 4.300 άνεργοι έως 29 ετών

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν συνολικά 4.300 νέοι άνεργοι, για άσκηση 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).

Η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ.

Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής: 0 άτομα 1, 1-3 άτομα 2, 4-9 άτομα      3, 10-19 άτομα 4, 20-30 άτομα 6, 31-50 άτομα 10, άνω των 50 ατόμων        25% του απασχολούμενου προσωπικού.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16.500.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.oaed.gr/-/programma-apokteses-epangelmatikes-empeirias-sto-psephiako-marketin-nk-gia-5-000-anergous-eos-29-eton.

 

 

 

giatros

 

Προκήρυξη για 534 θέσεις ειδικευμένων γιατρών στο ΕΣΥ

 

Σε Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας και Κέντρα Υγείας ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ)

 

Υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ σε Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας και Κέντρα Υγείας ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Η προκήρυξη αφορά στην πλήρωση 534 θέσεων με στόχο την κάλυψη αναγκών, όπως ζητήθηκε από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Σημειώνεται ότι συμπεριλαμβάνονται και 10 θέσεις ιατρών για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των 18 κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γ.Ν.Θ «Γ. Παπανικολάου», οι οποίες αποτελούν δωρεά της Επιτροπής 1821-2021.

Επιπλέον το υπουργείο Υγείας, σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, διευκρινίζει ότι «η διαδικασία πρόσληψης ιατρών είναι απλή. Κάθε Υγειονομική Περιφέρεια τηρεί κατάλογο αιτούντων ιατρών, ο οποίος επικαιροποιείται καθημερινά. Σε αυτό τον κατάλογο, μπορεί να εγγραφεί ανά πάσα στιγμή κάθε ενδιαφερόμενος γιατρός».

Όσον αφορά στους επικουρικούς ιατρούς του ΕΚΑΒ, οι αντίστοιχες αιτήσεις υποβάλλονται στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι.

 

 

 

Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον αγροτικό τομέα

 

Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

 

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

 

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 οι αιτήσεις για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης 100 ανέργων στη θεματική ενότητα «Καινοτόμες Μέθοδοι στον Αγροτικό Τομέα», μέσω συνεργασίας με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των νέων δράσεων του Οργανισμού για τη συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 70 ώρες, και σκοπό έχει την ενίσχυση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων γεωπονικής κατεύθυνσης ή νέων ανέργων, οι οποίοι είναι γνώστες πληροφορικής και αυτοματισμών και ενδιαφέρονται για την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων στην αγροτική παραγωγή.

Το πιλοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους 18-60 ετών, αποφοίτους δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με πτυχίο σε συναφείς ειδικότητες με το αντικείμενο, καθώς και γνώση Η/Υ.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/programma-katartises-kainotomes-methodoi-ston-agrotiko-tomea

(Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Πρόγραμμα κατάρτισης “Καινοτόμες μέθοδοι στον αγροτικό τομέα”)

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης, με εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους καταρτιζόμενους και στην επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος.

Στους καταρτιζόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

2.000 μόνιμοι: Ποιοι και πως συμμετέχουν

Προκήρυξη ΟΑΕΔ

 

Συγκεκριμένα κριτήρια πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι της μεγάλης προκήρυξης των 2.000 μονίμων του ΟΑΕΔ.

Δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν μόνο οι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Πολύτεκνοι

Αναπηρία 50% και πάνω

Τρίτεκνοι

Έμμεση αναπηρία πάνω από 67% (δηλαδή τέκνο, σύζυγος, αδελφός αναπήρου)

Αγωνιστές Εθνική Αντίστασης και τα τέκνα τους

Ανάπηροι και θύματα πολέμου, πολεμιστών στην Κύπρο (τέκνα τους), ανάπηροι ειρηνικής περιόδου και τέκνα τους

Προσέξτε ιδιαίτερα:

Δεν πρέπει να ισχύουν και οι έξι ιδιότητες μαζί. Αρκεί μία από αυτές και οπωσδήποτε η εγγεγραμμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ. Δηλαδή, για παράδειγμα, συμμετέχει κάποιος εάν είναι τρίτεκνος και έχει ανεργία.

 

 

 

 

ΑΣΕΠ: Ετοιμάζεται προκήρυξη «μαμούθ» με 1600 μόνιμες προσλήψεις

 

Στο δρόμο για το τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 1600 μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων σε διάφορους δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, η προκήρυξη θα βγει στα μέσα Φθινοπώρου από το ΑΣΕΠ και θα αφορά 1600 μόνιμες προσλήψεις.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος η προκήρυξη θα εκδοθεί είτε το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου είτε αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και οι αιτήσεις.

 

Οι ειδικότητες

Οι ειδικότητες που θα αφορά η προκήρυξη αναμένεται να είναι:

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ηλεκτρολόγων Μηχανικών,

ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικός Μηχανικός),

ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών,

ΠΕ Πληροφορικής,

ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών,

ΠΕ Γεωτεχνικών – Κτηνιατρικής,

ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού,

ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνίατρος),

ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνος),

ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων),

ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγος),

ΠΕ Μηχανικών (Αγρονόμος – Τοπογράφος),

ΠΕ Περιβάλλοντος,

ΠΕ Γεωτεχνικών Κτηνιάτρων,

Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών,

ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων,

ΤΕ Μηχανικών (Δομικών Έργων / Έργων Υποδομής),

ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών).

ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…