Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΑΔΕ:  Σκέψεις για ολιγοήμερη παράταση των φορολογικών δηλώσεων

ΑΑΔΕ:  Σκέψεις για ολιγοήμερη παράταση των φορολογικών δηλώσεων

0

 Εκκρεμούν ακόμη 850.000

Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων περισσότεροι από 850.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους, εξέλιξη που πιθανόν να αναγκάσει το οικονομικό επιτελείο να δώσει ολιγοήμερη παράταση.

Συγκεκριμένα εξετάζεται από την κυβέρνηση η διαδικασία να παραταθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι τις υποχρεώσεις τους στην εφορία. Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών ο χρόνος είναι περιορισμένος καθώς αμέσως μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι η 10η Σεπτεμβρίου κάτι που σημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς νέα παράταση θα πρέπει να υποβάλλονται σε καθημερινή βάση 170.000 δηλώσεις κάτι εξαιρετικά δύσκολο και απίθανο.

  • Το 32,24% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, για 2.487.715 φορολογουμένους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό, με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 2,19 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος για τις δηλώσεις αυτές ανέρχεται στα 882 ευρώ.
  • Το 51,21% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Σε σύνολο 7.715.699 εκκαθαριστικών σημειωμάτων, 3.952.067 είναι μηδενικά.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θραύση στο Μετρό οι «Μοναδικές Γεύσεις της ΑΜΘ»

  Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση – Πέντε συμμετοχές από την Ξάνθη Απόλυτα ικανο…