Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 60% έως 70% το ποσοστό εμβολιασμών στους αστυνομικούς της Ξάνθης

60% έως 70% το ποσοστό εμβολιασμών στους αστυνομικούς της Ξάνθης

0

Ναι στο εμβόλιο, όχι στην υποχρεωτικότητα από την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης

Μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν τα ποσοστά παραβάσεων στους Ξανθιώτες

Ο αναβρασμός που επικρατεί με την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμούς στους κλάδους της Υγείας και της Φροντίδας Ηλικιωμένων, με την παρεπόμενη αναστολή εργασίας, αλλά και τα μέτρα που ισχύουν για εμβολιασμένους και μη σε κλειστούς χώρους, αναπόφευκτα ρίχνουν το βλέμμα σε αυτούς που καλούνται να διασφαλίσουν την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων. Και δεν είναι άλλοι από τους αστυνομικούς, που την περίοδο της πανδημίας κλήθηκαν και συνεχίζουν και να καλούνται να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων.

Φτάνει το 60% με 70% η εμβολιαστική κάλυψη των Αστυνομικών στην πόλη

Ενημερώνοντας για το ποσοστό του εμβολιασμού στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, σημείωσε πως έχει εμβολιαστεί συνολικά ένα ποσοστό 60% με 70%, χαρακτηρίζοντας ως ικανοποιητικό τον αριθμό.

Ν. Γουναρίδης: ΝΑΙ στον εμβολιασμό, ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα

«Είμαστε υπέρ του εμβολίου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και των κυρώσεων για όσους δεν εμβολιάζονται» Νίκος Γουναρίδης Πρόεδρος Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης

Ο κ. Γουναρίδης μιλώντας για το σχέδιο επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης σημείωσε: «Εμείς ως Σωματείο έχουμε αποστείλει κοινό έγγραφο στην Ομοσπονδία μέσω του οποίου διακηρύσσουμε την στάση μας. Λεπτομερέστερα, η θέση αυτή δομείται μέσα από το εξής τρίπτυχο:1.Τασσόμαστε υπέρ των εμβολίων,2.κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού,3.κατά των μέτρων που προβλέπουν κυρώσεις στους συναδέλφους μας που δεν εμβολιάζονται».

Συμμόρφωση μεν, αλλά η υποστελέχωση δεν επιτρέπει εκτεταμένους ελέγχους

Μιλώντας για την αποτίμηση των αστυνομικών ελέγχων και τις παραβάσεις που έχουν σημειωθεί ο κ. Γουναρίδης εξήγησε ότι πολίτες και επαγγελματίες έχουν αντιληφθεί την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό και τόνισε: «Εμείς ως Αστυνομικοί βλέπουμε συμμόρφωση, ωστόσο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού είναι εμφανές. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε ελέγχους σε πολλά μέρη της πόλης. Αναντίρρητα, υφίστανται περιπτώσεις που διαφεύγουν την προσοχή μας. Παρόλα αυτά είναι πολύ ευχάριστο που βλέπουμε τους πολίτες να συμμορφώνονται. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο κάνουν ευκολότερη και τη δική μας δουλειά».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…