Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το όνειρό της κατέκτησε η ξανθιώτισσα Μαρία Μαρχαβίλα περνώντας δεύτερη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΠΘ

Το όνειρό της κατέκτησε η ξανθιώτισσα Μαρία Μαρχαβίλα περνώντας δεύτερη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΠΘ

3

Χαρούμενη και δικαιωμένη δηλώνει στο «Ε», τονίζοντας ότι το τμήμα του Πολυτεχνείου της Ξάνθης μπορεί να προσφέρει αξιόλογες ευκαιρίες  

 

Χαρακτήρισε ψυχοφθόρα διαδικασία τη φετινή χρονιά της τηλεκπαίδευσης, εξηγώντας της δυσκολίες της απομόνωσης και της έλλειψης επαφής με φίλους

 

Θεοδώρα Βαϊντερλή

 

Το στόχο της υλοποίησε και με το παραπάνω φέτος, αφού μπήκε δεύτερη στο Πολυτεχνείο Ξάνθης κι συγκεκριμένα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, η Μαρία Μαρχαβίλα από την Ξάνθη.

Η Μαρία απόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης , μίλησε στο «Ε» για την μεγάλη επιτυχία της κάνοντας περήφανους, συγγενείς και φίλους της αλλά και ολόκληρη την πόλη. Η ίδια δήλωσε «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να μπω στην πρώτη μου επιλογή στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών εδώ στην Ξάνθη! Εάν μου έλεγε κάποιος μέσα στη χρονιά ότι οι κόποι μου θα ανταμείβονταν και μάλιστα θα περνούσα και 2η, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τον πίστευα!».

Η ίδια τόνισε πως φέτος ήταν ακόμα πιο αυξημένος ο βαθμός δυσκολίας, λόγω των διαδικτυακών μαθημάτων και όλης αυτής της κατάστασης με τον ιό «που δεν ξέραμε τι μας ξημερώνει…». Ανέφερε επίσης πως το να μην μπορείς να δεις τους φίλους σου, να αλλάξεις παραστάσεις, αλλά αντιθέτως να είσαι βουτηγμένος σε μια οθόνη όλη μέρα και να ζεις μια εικονική ζωή ήταν φοβερά ψυχοφθόρο.

Όσον αφορά τώρα στην πόλη και στη σχολή, ήταν και τα δύο μια συνειδητή επιλογή, όπως μας ανέφερε. Συγκεκριμένε υπογράμμισε: «Βλέπετε, σε όσους έλεγα ότι θέλω να περάσω στην Ξάνθη, απορούσαν. Η αλήθεια είναι ότι η Ξάνθη είναι μια όμορφη πόλη που, όχι μόνο έχει τα πάντα από άποψη ψυχαγωγίας ή χόμπι, αλλά και μπορεί να προσφέρει σε έναν μελετηρό φοιτητή σχεδόν ίσες ευκαιρίες όσες η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη (ο εργατικός άνθρωπος από παντού μπορεί να εξελιχθεί).» Σχετικά με τη σχολή, είπε πως οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί είναι ένα δυνατό πτυχίο που συνδυάζει πολλά αντικείμενα, επομένως έχει και πολλές διεξόδους αποκατάστασης.  Στην ίδια πάντα άρεσε η Φυσική ιδιαίτερα, γι’ αυτό ελπίζει κάποτε μέσω ενός μεταπτυχιακού ίσως, να καταφέρει να το συνδυάσει με Αστροφυσική, όπως μάλιστα ,ονειρευόταν από μικρή.

Στο τέλος η ίδια ευχήθηκε από τη μεριά της σε όλους τους υποψήφιους να πέρασαν εκεί που ήθελαν, αλλά ακόμα κι αν αυτό δε συνέβη, να θυμούνται ότι πάντα συμβαίνει αυτό που είναι καλύτερο μακροπρόθεσμα για τον καθένα!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…