Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που διαπιστώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι. Κάηκαν 20 στρέμματα μαύρης πεύκης
Σε 40 πυροσβέστες και εναέρια μέσα ανατέθηκε το έργο της κατάσβεσης. Σε συνεχή επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις όσο διαρκεί η αντιπυρική περίοδος
Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που διαπιστώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο δάσος, ψηλά στο δήμο Μύκης. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο πάνω από τον οικισμό Ρεύμα, μετά το χωριό Ωραίο. Άμεσα έσπευσαν επίγειες δυνάμεις, ωστόσο απαιτήθηκε η χρήση εναέριων μέσων, καθώς οι πυροσβέστες δεν μπορούν να πλησιάσουν, λόγω του δύσβατου της περιοχής.
Η πυρκαγιά που διαπιστώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής τέθηκε σε λίγες ώρες σε έλεγχο, ενώ μέχρι και χθες παρέμεινε στο σημείο προληπτικά και για φύλαξη πυροσβεστική δύναμη.
Όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ξάνθης κ. Ιωάννης Αραμπατζής, ήταν… τύχη το γεγονός ότι κάτοικος παρατήρησε τους καπνούς στην περιοχή και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς επρόκειτο για έκταση μέσα στο δάσος που θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή και πολύ αργότερα. Συνολικά, κάηκαν περίπου 20 στρέμματα μαύρης πεύκης και πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από φυσικά αίτια (κεραυνό) μελετώντας το δύσβατο της περιοχής και τα καιρικά φαινόμενα, κατά τα οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Συνολικά, έδρασαν δύο πετζετέλ, ένα καναντέρ και ένα ελικόπτερο, ενώ μετά τη ρίψη νερού εντάχθηκαν στη διαδικασία κατάσβεσης και πεζοπόρα τμήματα συνολικής δύναμης 40 πυροσβεστών. Συγκεκριμένα, χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, δύο εκ των οποίων ήταν από Ξάνθη, ένα από Ροδόπη, ένα από Αλεξανδρούπολη και ένα από Καβάλα.
Το παρών έδωσε και ο αν. δασάρχης, καθώς και ο δήμος Μύκης, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου που διέθεσε όχημα JCB προκειμένου να διανοιχτεί δρόμος.
«Βρίσκόμαστε συνεχώς σε επιφυλακή μέχρι να ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος. Οι περιπολίες γίνονται κανονικά στο περιαστικό άλσος και τα αλσύλλια ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας κάθε ημέρες», σημείωσε ο κ. Αραμπατζής, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πλήρης συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών, ώστε να συνδράμουν όπου παρουσιαστεί ανάγκη, προκειμένου να ολοκληρώνεται άμεσα το έργο της κατάσβεσης και να μην προκύπτουν κενά, λόγω των αναγκών επιστράτευσης δυνάμεων σε μεγάλες εστίες όπως πρόσφατα στην Αττική και την Εύβοια.