Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με μελιτζάνα

Τάρτα με μελιτζάνα

0
  • Για τη ζύμη
  • -200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • -100 γραμμάρια βούτυρο, κρύο από το ψυγείο
  • -1 αυγό
  • -1 πρέζα αλάτι
  • -1/2 φλ. κρύο νερό ψυγείου

Για την τάρτα

  • -1-2 μέτριες σε μέγεθος μελιτζάνες
  • -1/2 κτσ ρίγανη
  • -1/2 κτσ βασιλικός
  • -αλάτι και πιπέρι
  • -1/3 φλ. λιαστές ντομάτες
  • -1 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
  • -2 κτσ ελαιόλαδο

Για τη ζύμη, βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ, το βούτυρο σε κύβους, εκτός από το νερό. Με το χέρι αναμείξτε καλά το μείγμα, επιμείνετε γιατί το βούτυρο είναι κρύο. Αν μείνουν μερικά γρομπαλάκια βουτύρου, δεν πειράζει, θα λιώσουν υπέροχα στον φούρνο. Οταν το μείγμα έχει πάρει μορφή, ρίξτε λίγο λίγο το νερό ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή, αλλά όχι πολύ υγρή. Προσθέτουμε το υγρό στοιχείο στο μείγμα για την τάρτα ώστε να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίξτε την ζύμη με διαφάνεια, καλύψτε με μία πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί. Απλώστε αλεύρι σε επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σας σε φύλλο όσο χρειάζεται το ταψάκι σας.

Αφού την φτιάξετε, αφήστε την για 30 λεπτά στο ψυγείο ώστε να κάτσει. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα καθώς είναι σημαντικό για να μην ‘απλώσει’ η ζύμη όσο την ψήνουμε στον φούρνο.

Κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και ρίξτε λίγο αλάτι. Αφήστε τες να κάτσουν για 20 λεπτά και στραγγίξτε την υγρασία. Βάλτε τες λίγο στο γκριλ ή στο τηγάνι για να τσιγαριστούν ελαφρώς.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180C. Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί που θα βάλετε την ζύμη ή μία φόρμα για τάρτα.

Απλώστε τις ροδέλες από τις μελιτζάνες στην τάρτα. Ρίξτε λίγη ρίγανη, λίγο βασιλικό και λίγο πιπέρι (εάν θέλετε) και το τυρί. Βάλτε επίσης τις λιαστές ντομάτες και ψήστε για περίπου 35 λεπτά.

 

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …