Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο

0

Αίτημα για ψήφισμα που θα αφορά την ατελή διέλευση από τα πλευρικά διόδια Ηρακλείτσας στους κατοίκους Δράμας-Καβάλας από τον Χ. Τοψίδη

 

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 18:00 το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ.

 

Επερωτήσεις

 1. Σχετικά: «Χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα στην ΑΜΘ».

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

 1. Σχετικά: «Αφιέρωμα για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης στο περιοδικό ‘’ΔΙΑΚΟΠΕΣ’’».

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Αίτημα υιοθέτησης ψηφίσματος για την ατελή διέλευση από τον σταθμό πλευρικών διοδίων στην Ηρακλείτσα για τους κατοίκους των Π.Ε. Καβάλας και Δράμας.
 2. Έγκριση τροποποίησης του ετησίου προγράμματος δράσης της ΠΑΜΘ για το έτος 2021
 3. Έγκριση προσχώρησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην Ειδική Διαδικτυακή Εφαρμογή ΔΙΑΣ Portal στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 4. Έγκριση των όρων της Διαπιστωτικής Πράξης για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με Ειδικά Μαθητικά Δελτία(Ε. Μ. Δ.), από και προς τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για το σχολικό έτος 2021-2022, με μέσα μεταφοράς των εταιρειών: Α) Αστικό ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης ΑΕ, Β) ΚΤΕΛ Ν. Έβρου Α.Ε.

καθώς και όποιας άλλης εταιρείας προκύψει και πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις του εν λόγω τρόπου μεταφοράς μαθητών με Ειδικά Μαθητικά Δελτία για το σχολικό έτος 2021-2022.

 1. Έγκριση για έκδοση απόφασης εργοταξιακής σήμανσης & προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορά παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο «Μάνδρα – Μικρό Δέρειο»:

Α) Κατά την κατασκευή έξι σημειακών επεμβάσεων, Β) Κατά τη διέλευση των οχημάτων εξοπλισμού από τις τέσσερις γέφυρες της διαδρομής για τη μεταφορά εξοπλισμού Ανεμογεννητριών στο Αιολικό Πάρκο Μικρονόρος.

 1. Έγκριση Ιδιωτικού Συμφωνητικού Δωρεάς που αφορά τη χρηματική δωρεά της εταιρείας με την επωνυμία «Trans Adriatic Pipeline AG», και το διακριτικό τίτλο «TAP AG», έως -κατ’ανώτατο όριο- 90.000,00€ προς την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. για την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Έργο Άρδευσης στα Τενάγη των Φιλίππων Καβάλας

βάσει του άρθρου 3Α του νόμου 4182/2013 και εξουσιοδότηση για την υπογραφή του από τονΑντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη.

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών 2021-2025.
 2. Γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τα Δεκαετή Προγράμματα Ανάπτυξης ΔΠΑ του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας των ετών 2020-2029 & 2021-2030 του ΑΔΜΗΕ.

9.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Β. Έβρου» της εταιρείας «ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.».

10.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου εκτάσεως 82.785,25τ.μ. της εταιρείας «ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.» στη θέση «Στεγνό» Μακρυχωρίου του Δ. Νέστου Π. Ε. Καβάλας.

11.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το νέο ξενοδοχείο 157 κλινών της εταιρείας «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΜΕΠΕ» εντός οικοπέδου 26.556,86τ.μ. στην περιοχή Παραλίας Οφρυνίου του Δήμου Παγγαίου της Π. Ε. Καβάλας.

12.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτωνεκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων της εταιρείας «ΜΑΝΙΟΥ ΝΤΑΒΗ ΜΙΚΕ» στην περιοχή Χρυσοχωρίου του Δ. Νέστου της Π. Ε. Καβάλας.

13.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αναφορικά με την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου της εταιρείας«FHL H.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΒΕΕ» έκτασης 99.974τ.μ. στη θέση «Λευκή Κορυφή» της Τ. Κ. Πύργων του Δήμου Προσοτσάνης της Π. Ε. Δράμας.

14.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) και του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) και δρόμος εξωτερικής

κυρίας προσπέλασης μήκους 78μ. της εταιρείας «FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΒΕΕ» για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.997,00τμ στην περιοχή του Τ.

15.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) και της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (Ε.Ο.Α.) της εταιρείας «FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΒΕΕ» για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.950,00τμ στην περιοχή της Τ.

16.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) και της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (Ε.Ο.Α.) της εταιρείας «FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣΑΒΕΕ» για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.798,50τμ στην περιοχή της Τ.

17.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αναφορικά με την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου του ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΕΡΜΕΝΤΖΗ έκτασης 99.997 τ.μ. στη θέση «Φουντουκιά» της Τ. Κ. Βώλακα του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου της Π. Ε. Δράμας.

18.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αναφορικά με την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου του ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΕΡΜΕΝΤΖΗ έκτασης 98.898 τ.μ. στη θέση «Φουντουκιά» της Τ. Κ. Βώλακα του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου της Π. Ε. Δράμας.

19.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αναφορικά με την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΕΡΜΕΝΤΖΗ έκτασης 70.747τ.μ. στη θέση «Φουντουκιά» της Τ. Κ. Βώλακα του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου της Π. Ε. Δράμας.

20.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) και του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) της εταιρείας «ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 35.132,52τμ στην περιοχή

του Τ. Κ. Βώλακα (θέση Λεπτοκαρυές) του Δ. Κ. Νευροκοπίου της Π. Ε. Δράμας.

21.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την τροποποίηση Α.Ε.Π.Ο. του έργου: «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο (ΜΥΗΕ) επί του ρέματος Οξυός, ισχύος 1,963MW και των συνοδών σε αυτό έργων, πλησίον Δ. Σίλης, Δήμου Παρανεστίου, της Π.Ε. Δράμας», ως προς το γήπεδο εγκατάστασης του

υδροηλεκτρικού σταθμού και την όδευση του αγωγού προσαγωγής της εταιρείας«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΣΑ Ο.Ε. (πρώην ΝΕΓΑΑΚ Α.Ε.)»

22.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για γνωμοδότηση στα πλαίσια της διαδικασίας Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της «Μονάδας Ανακύκλωσης Πλαστικών Υλικών», η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη στο 9ο χλμ της Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης, στην εκτός σχεδίου περιοχή Δ.Δ. Μεσσούνης του Δ. Κομοτηνής, Π. Ε. Ροδόπης της εταιρείας «ΠΑΧΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

23.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, δυναμικότητας 200m3/d ή αντίστοιχα 300t/d, της εταιρείας «ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ» στο υπ’ αριθμόν 802 αγροτεμάχιο της Διανομής Υφαντών του Δήμου Κομοτηνής στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, συνολικήςέκτασης 20.550,0 m2

24.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την εγκατάσταση και λειτουργία της Μονάδας έτοιμου σκυροδέματος στη Δύμη, Δ. Ιάσμου της Π. Ε. Ροδόπης της εταιρείας «ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ ΙΚΕ».

25.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τη 2ητροποποίηση της υπ. αριθμ.5025/2017 Απόφασης ΈγκρισηςΠεριβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Μονάδα παραγωγής

βιοαερίου από μη επικίνδυνα οργανικά απόβλητα με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης και ανεξάρτητου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 999 kWe, της εταιρείας «ΒΙΟΜΕΣΤΗ ΜΙ.Κ.Ε», στο υπ. αριθμ. 868γ γεωτεμάχιο του αγροκτήματος Μέστης, Δήμου Αλεξανδρούπολης της Π. Ε. ‘Εβρου» ως προς την αύξηση της ισχύος σε 1998 kWe.

26.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο: Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 36 MW, στη θέση «Αμμούδα – Μεγάλη Ράχη – Καπεταναίος» και συνοδά έργα βελτίωσης – διάνοιξης οδοποιίας πρόσβασης και κατασκευής δικτύου μέσης τάσης

μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εντός των ορίων του Δήμου Αρριανών της Π. Ε. Ροδόπης της εταιρείας «Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε».

 1. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο: Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) με τα συνοδά έργα αυτού, συνολικής ισχύος 25,2MW στη θέση «ΤΡΟΥΛΟΣ» του Δήμου Αρριανών της Π. Ε. Ροδόπης της εταιρείας «Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».

28.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την τροποποίηση ΑΕΠΟ για το έργο: Αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ν. Ερασμίου – Μαγγάνων, Δήμου Τοπειρού, Π.Ε. Ξάνθης: Αξιοποίηση παραγωγικής γεώτρησης, ανόρυξη γεωτρήσεων παραγωγής και επανεισαγωγής, κατασκευή δικτύων

μεταφοράς γεωθερμικού ρευστού και ανόρυξη νέων υδρογεωτρήσεων της εταιρείας«ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.».

Γεώργιος Ζιμπίδης.

29.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 11,6ΜW στη θέση ‘ΑΕΤΟΣ’ και των συνοδών έργων αυτού εντός του Δήμου Ξάνθης της Π. Ε. Ξάνθης της εταιρείας «ARCADIA Α.Π.Ε. Ο.Ε.».

30.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Μονάδα παραγωγής βιοαερίου από βιομάζα με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης και ανεξάρτητου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 999 KWe, της εταιρίας «YELLOW ENERGY GR101 ΕΠΕ» στα αγροτεμάχια με

αριθμό 575 και 576 του αγροκτήματος Κυπρίνου, Δ.Ε. Κυπρίνου, Δήμου Ορεστιάδας, Π. Ε.Έβρου.

31.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ισχύος 49MW, στη θέση «ΠΛΑΤΟΡΑΧΗ», νέος υποσταθμός 33/150kV στη θέση «ΘΥΜΑΡΙΑ» (αγροτεμάχια 8 και 9 αγροκτήματος Θυμαριάς) και συνοδά

έργα βελτίωσης – διάνοιξης εσωτερικής οδοποιίας και ηλεκτρικήςδιασύνδεσης, εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου της Π. Ε. Έβρου της εταιρείας «SIEMENS GAMESA RENEWABLE ENERGY A.E.»

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ματαιώνονται οι μαθητικές παρελάσεις σ’ όλη την ΑΜΘ

Θα πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση Η απόφαση ελήφθη από τον περιφερειάρχη Χ. Μέτ…