Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα «Στο περίμενε» και η Έκθεση τοπικών προϊόντων Ξάνθης

«Στο περίμενε» και η Έκθεση τοπικών προϊόντων Ξάνθης

0

Η προετοιμασία έχει γίνει από το Επιμελητήριο αλλά αναμένονται οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

 

Αν δοθεί το «πράσινο φως» θα αναπτυχθούν περίπτερα επί της οδού Πανεπιστημίου από τις 7 – 11 Σεπτεμβρίου –  Στα «σκαριά» εταιρεία των Επιμελητηρίων για την διαχείριση προγραμμάτων

 

Στον «αέρα» βρίσκεται η διοργάνωση της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων 2021  του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κ. Στέλιος Μωραΐτης, ενημερώνοντας και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κατά την συνεδρίαση της 11ης Αυγούστου «όλα είναι έτοιμα αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τα μέτρα που θα ισχύσουν και του κορωνοϊού σχετικά με τα ωράρια, τις αποστάσεις για την προσέλευση κοινού κ.λ.π.».

Ελέω κορωνοϊού «στον αέρα» και φέτος η έκθεση τοπικών προϊόντων

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Μωραΐτης διευκρίνισε πως το επιμελητήριο έχει κάνει την προετοιμασία που απαιτείται αλλά βρίσκεται εν αναμονή των οδηγιών από την Πολιτική Προστασία: «Θα στήσουμε περίπτερα, θα φέρουμε κόσμο, πρέπει να ξέρουμε τι θα ισχύει γι’ αυτό και  περιμένουμε ένα σαφές πλαίσιο λειτουργίας για τις εκθέσεις. Δεν γνωρίζουμε τίποτε ούτε αν και πως θα διοργανωθεί και η ΔΕΘ. Ζητήσαμε να μας δοθούν οδηγίες μέχρι την Παρασκευή για να δούμε τι θα κάνουμε».

Έκθεση τοπικών προϊόντων με περίπτερα επί της οδού Πανεπιστημίου από τις 7 – 11 Σεπτεμβρίου

Να σημειώσουμε αν τελικά επιτραπεί η διοργάνωση της Έκθεσης τοπικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου και τα περίπτερα των συμμετεχόντων θα αναπτυχθούν επί της οδού Πανεπιστημίου (πίσω από το παζάρι). Υπενθυμίζουμε ότι στην Έκθεση συμμετέχουν παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων αλλά και ειδών λαϊκής τέχνης, αγιογραφίας κ.λ.π. τόσο από την Ξάνθη και τους περιφερειακούς δήμους όσο και από την ευρύτερη περιοχή της ΑΜΘ. Στην διοργάνωση συμμετέχει και ο δήμος Ξάνθης μετά από  απόφαση που έλαβε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μετά από εισήγηση του δημάρχου.

Στα «σκαριά» εταιρεία των Επιμελητηρίων για την διαχείριση προγραμμάτων

Ένα άλλο θέμα που συζήτησε και ενέκρινε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης ήταν η ίδρυση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας με μετόχους τα Επιμελητήρια  της ΑΜΘ για την διαχείριση προγραμμάτων. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μωραΐτης ελήφθη τώρα η απόφαση αλλά η εταιρεία θα ιδρυθεί την επόμενη προγραμματική περίοδο και εφόσον ολοκληρώσει το έργο του ο ΕΦΕΠΑΕ που αποτελεί μια προσωρινή λύση για να καλυφθεί το κενό από την διάλυση της ΔΕΣΜ -ΟΣ και να διεκπεραιωθεί η υλοποίηση των προγραμμάτων που τρέχουν με κυριότερο αυτό της μη επιστρεπτέας για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας . Όπως γίνεται φανερό τα Επιμελητήρια ετοιμάζονται για την μετά ΕΦΕΠΑΕ εποχή προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των προγραμμάτων μέσω εταιρείας αφήνοντας απ’ έξω την περιφέρεια: «Θα κάνουμε αυτό που γίνεται σ’ όλη την χώρα. Τα επιμελητήρια διαχειρίζονται τα προγράμματα και όχι οι περιφέρειες», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…