Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στις Φέρες βρέθηκε λευκοπελαργός που δακτυλιώθηκε σαν νεοσσός στη Γενισέα

Στις Φέρες βρέθηκε λευκοπελαργός που δακτυλιώθηκε σαν νεοσσός στη Γενισέα

0

Είναι η πρώτη επίσημη καταγραφή του είδους μετά τη δακτυλίωσή του

 

Σε χωράφια έξω από τις Φέρες παρατηρήθηκε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου ένας δακτυλιωμένος Λευκοπελαργός. Το συγκεκριμένο πουλί είχε δακτυλιωθεί πριν από δύο χρόνια σαν νεοσσός, στη Γενισέα Ξάνθης.

Ο συγκεκριμένος Λευκοπελαργός παρατηρείται για πρώτη φορά στην περιοχή και επίσης είναι η πρώτη επίσημη καταγραφή μετά τη δακτυλίωσή του.

Για τη δακτυλίωσή του χρησιμοποιήθηκαν τα ειδικά δακτυλίδια τύπου ELSA τα οποία είναι πλαστικά, διαρκούν εφ’ όρου ζωής και δίνουν τη δυνατότητα παρατήρησης από απόσταση με κιάλια ή τηλεσκόπιο. Το κάθε δαχτυλίδι έχει μοναδικό αριθμό και τον κωδικό της χώρας, έτσι ώστε αν ένας πελαργός παρατηρηθεί ακόμα και σε κάποια άλλη χώρα, μπορεί να γίνει γνωστή η ταυτότητά του και  πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις, την ηλικία του, κλπ.

Ο Φορέας Διαχείρισης παρακολουθεί τους Πελαργούς της ευρύτερης περιοχής του Δέλτα Έβρου, με καταγραφές, δαχτυλίδια και πομπούς για πάνω από δεκαπέντε χρόνια (από το 2004 που έγινε η πρώτη Απογραφή μέχρι και σήμερα).

Επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο με έντονες μετακινήσεις μεγάλων ομάδων πελαργών όποιος κάτοικος της περιοχής εντοπίσει κάποιο δακτυλιωμένο πουλί, μπορεί να αναφέρει την παρατήρησή του στο Φορέα Διαχείρισης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Θάσο

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις   Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε …