Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οικονομική Επικαιρότητα Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις

Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις

0

Ποια στοιχεία διασταύρωσαν οι υπηρεσίες

Χιλιάδες φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν υπέβαλαν δηλώσεις φόρου εισοδήματος το φορολογικό έτος 2015 και στα επόμενα εντόπισαν οι διασταυρώσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στους υπόχρεους κοινοποιούνται πράξεις προσδιορισμού του φόρου, οι οποίες είναι κατ’ εκτίμηση και περιλαμβάνουν φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Η έρευνα των φορολογικών αρχών πραγματοποιήθηκε με διασταυρώσεις των ηλεκτρονικών αρχείων των βεβαιώσεων αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, τεκμαρτών δαπανών διαβίωσης ή απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, στοιχείων που υπάρχουν στη βάση δεδομένων του Taxisnet και αφορούν την άσκηση επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και από στοιχεία που λήφθηκαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα κράτη.

Στην εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου αναφέρεται ότι η Φορολογική Διοίκηση προέβη στον εκτιμώμενο προσδιορισμό φόρου λόγω μη υποβολής δήλωσης του φορολογούμενου μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού του φόρου.

Ο φορολογούμενος υποχρεούται σε καταβολή του οφειλόμενου με βάση την πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης προσδιορισμού του φόρου, εκτός αν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οπότε ο φόρος υπολογίζεται με βάση το περιεχόμενο της δήλωσης που θα υποβάλει.

Η πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου κοινοποιείται ηλεκτρονικά.

Ο φορολογούμενος λαμβάνει στην προσωπική θυρίδα του στο Taxisnet ειδοποίηση με διαδρομή (link) που τον οδηγεί στην αντίστοιχη σελίδα του δικτυακού τόπου της ΑΑΔΕ, όπου έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει την εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου. Επιπρόσθετα αποστέλλεται ηλεκτρονική ειδοποίηση στη δηλωθείσα από τον φορολογούμενο διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Οικονομική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…