Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σήμερα οι ανακοινώσεις για λειτουργία καταστημάτων και αγοράς

Σήμερα οι ανακοινώσεις για λειτουργία καταστημάτων και αγοράς

0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στο δημόσιο τομέα

Σήμερα το απόγευμα εξαγγέλλονται μέτρα και ρυθμίσεις για αγορά και συναθροίσεις σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συνακτών.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε, «με δεδομένα όσα προηγήθηκαν κατανοούμε πλήρως ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δόθηκε πολύτιμος χρόνος και πληθώρα μέσων σε όλους και όλες, ώστε να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο, όσοι και όσες βρίσκονται εντός της επικράτειας να εργαστούν, να σπουδάσουν, να κοινωνικοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, να μετακινηθούν», ενώ υπογράμμισε: «δυστυχώς, μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, καθώς αρνείται τον εμβολιασμό. Οι λόγοι είναι γνωστοί, αλλά πια μη αποδεκτοί από την επιστημονική κοινότητα, από την πλειοψηφία των πολιτών, από την Κυβέρνηση».

Σχετικά με τα επικείμενα μέτρα, ο ίδιος πρόσθεσε : «ανυποχώρητα και δίχως συμβιβασμούς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, να εξασφαλίσει τα προς το ζην, τον νέο και τη νέα που θέλουν να μορφωθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν, τον ασθενή που δεν πάσχει από Covid και θέλει το Ε.Σ.Υ. να διαθέτει ικανούς πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματός του. Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην πληρότητα της ζωής. Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια, θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας».

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στο Δημόσιο τομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «είναι ένα από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα απασχολήσουν την επιτροπή των ειδικών» παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα το απόγευμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πασχαλινό BAZAAR από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Ξάνθης

Την Κυριακή 02/04 από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 στο ξενοδοχείο Elisso Ο Σύλλογος Καρ…