Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σεμιφρέντο σοκολάτα

Σεμιφρέντο σοκολάτα

0

-4 αυγά, μεσαία

-160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

-280 γρ. τυρί κρέμα

Για το σερβίρισμα:

-Φρούτα του δάσους

-50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

-50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

-Φύλλα δυόσμου

Χωρίζουμε τα αβγά σε ασπράδια και σε κρόκους. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο μίξερ βάζουμε τους κρόκους, το κακάο, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα μια σφιχτή κρέμα.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το 1/3 από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.

Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, τις λιωμένες κουβερτούρες και φύλλα δυόσμου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…