Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε απόσταση αναπνοής από την ανακοίνωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια

Σε απόσταση αναπνοής από την ανακοίνωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια

0

Η σχετική ανακοίνωση προβλέπεται στο τέλος του μήνα και κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, 30/08

Στο τέλος του μήνα με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινωθούν από το Yπουργείο Παιδείας, τα ονόματα των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια και οι βάσεις εισαγωγής για το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos.gr, υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας τα οποία έχουν την ευθύνη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις ενημέρωσαν: «Aυτή την στιγμή ακόμη γίνονται διασταυρώσεις των στοιχείων και συνεπώς η διαδικασία για την έκδοση των αποτελεσμάτων θα καθυστερήσει μερικές ημέρες».

Κατόπιν αυτών πιθανότερη ημερομηνία φαίνεται η 30η Αυγούστου, εφόσον δεν προκύψει κάποιο τεχνικό ζήτημα. Ωστόσο, η εφαρμογή της ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έκανε περισσότερο πολύπλοκη τη διαδικασία ως προς τη διασταύρωση των στοιχείων και την τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και γι΄ αυτό φέτος θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στην κοινοποίηση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Πολλοί οι υποψήφιοι που θα μείνουν εκτός των πανεπιστημίων…

Επίσης, η φετινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όπως όλα δείχνουν, θα φέρει μεγάλη απογοήτευση στους υποψήφιους καθώς χιλιάδες από αυτούς οι οποίοι πιθανότατα θα φτάσουν κοντά στους 30.000, θα μείνουν εκτός των πανεπιστημίων αναζητώντας με αγωνία άλλες «μορφές» εκπαίδευσης. Πολλοί από αυτούς θα κοπούν καθώς δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν τη βάση εισαγωγής τμημάτων που ήθελαν λόγω της εφαρμογής της ΕΒΕ.

Κοντά τις 15.000 κενές θέσεις υπολογίζονται στα ΑΕΙ

Ταυτόχρονα υπολογίζεται ότι θα μείνουν στα ΑΕΙ και κοντά τις 15.000 κενές θέσεις για τον ίδιο λόγο και κυρίως σε περιφερειακά πανεπιστήμια τα οποία θα δουν πολλά τμήματά τους να συρρικνώνονται κάτι που τα στοιχεία δείχνουν ότι θα εμφανιστεί σε τουλάχιστον 150 τμήματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …