Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σχέδιο για 17 νέες παιδικές χαρές στον δήμο Ξάνθης

Σχέδιο για 17 νέες παιδικές χαρές στον δήμο Ξάνθης

0

Αιτήματα για παραχώρηση εκτάσεων από διάφορα υπουργεία για ανασύσταση υφιστάμενων και ανέγερση νέων, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

 

37.000 ευρώ δίνει ο δήμος για αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου παροχής οξυγόνου στο Νοσοκομείο

 

 

Με πολλούς διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν προμήθειες υλικών για τις λειτουργικές ανάγκες του δήμου καθώς και αναθέσεις υπηρεσιών αλλά και με πολλά αιτήματα για παραχώρηση οικοπέδων από διάφορα υπουργεία, ασχολήθηκε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε διαδικτυακά το πρωί της Τρίτης 24 Αυγούστου. Τα συνολικά 11 θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν από τα παρόντα μέλη ενώ απουσίαζε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Ένας δήμος γεμάτος Παιδική Χαρά

Το «ζουμί» της οικονομικής επιτροπής είναι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να συλλέξει μετά από παραχώρηση από διάφορα υπουργεία, οικόπεδα που είτε υπάρχουν ήδη παιδικές χαρές εν λειτουργία που όμως ο δήμος δεν έχει κυριότητα στο οικόπεδο για να μπορέσει να τις αναβαθμίσει είτε να δημιουργήσει νέες.

Ειδικότερα: Το 7ο θέμα αφορούσε την υποβολή αιτήματος για την παραχώρηση τριών εκτάσεων που ανήκουν στο Υπουργείου Οικονομίας για ανασύσταση Παιδικών Χαρών. Πρόκειται για μια έκταση 560 τ.μ. στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, δύο στρεμμάτων στην Χρύσα  και έξι στρεμμάτων (από τα εννέα συνολικά) στο Δροσερό. Πρόκειται για υφιστάμενες παιδικές χαρές που ο δήμος θέλει να τις αναμορφώσει και να τις αναβαθμίσει.

Το 8ο θέμα αφορούσε επίσης υποβολή αιτήματος αλλά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Τμήμα Αξιοποίησης Ακινήτων) και πάλι για ανασύσταση παιδικής χαράς. Πρόκειται για τέσσερα στρέμματα στα Κιμμέρια που προορίζει για παιδική χαρά και χώρο άθλησης.

Το 9ο θέμα αφορούσε υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εργασίας για παραχώρηση έκτασης οκτώ στρεμμάτων. Ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ που βρίσκεται στην οδό Ξανθίππης (έναντι του γηπέδου τένις) για ανασύσταση υφιστάμενης παιδικής χαράς.

Τέλος το 10ο  θέμα αφορούσε αίτημα προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παραχώρηση έκτασης 3,5 στρεμμάτων στην Χρύσα για ανέγερση και στέγαση του 8ου  νηπιαγωγείου Ξάνθης.

17 νέες παιδικές χαρές σχεδιάζει  η δημοτική αρχή

Μιλώντας στο «Ε» ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης ανέφερε  πως ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 17 νέες παιδικές χαρές με σύγχρονες προδιαγραφές που θα είναι διάσπαρτες  σ’ όλη την επικράτεια του δήμου Ξάνθης και θα αποτελούν χώρους αναψυχής για παιδιά και τους γονείς τους. Να σημειώσουμε ότι αυτή την στιγμή στον δήμο Ξάνθης λειτουργούν 12 παιδικές χαρές. Τα έργα ανέγερσης ή ανασύστασης θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο, από ίδιους πόρους αλλά και από άλλα προγράμματα όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης.

37.000 ευρώ δίνει ο δήμος για αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου παροχής οξυγόνου στο Νοσοκομείο

Η Οικονομική επιτροπή ενέκρινε 37.000 ευρώ για την εργασίες αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου, προκειμένου να συνδεθεί με το εξωτερικό δίκτυο που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Μελισσόπουλος: Αποχώρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας

melisopoulos-emprosΣτην αρχή τη συνεδρίασης ήταν παρών ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» Σάββας Μελισσόπουλος, ο οποίος υπέβαλλε αίτημα για δια ζώσης συνεδρίαση εφόσον το επιτρέπουν τα μέτρα ή ειδάλλως για μετάδοση της συνεδρίασης  με Live streaming όπως του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος του απάντησε ότι οι δια ζώσης συνεδριάσεις επιτρέπονται μόνο όταν όλοι οι συμμετέχοντες είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει. Δεσμεύτηκε δε να γίνει μια καταγραφή και αν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες να γίνονται δια ζώσης συνεδριάσεις,  διαφορετικά θα μεταδίδονται  Live streaming. Η απάντηση δεν ικανοποίησε τον κ. Μελισσόπουλο ο οποίος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας δηλώνοντας πως θα απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…