Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

0

Μικροαπατεώνες
Η όλη υπόθεση της απάτης είναι χαμηλού προφίλ και μικρού αποτελέσματος.
Πιο συγκεκριμένα κάποιοι κυκλοφορούν το μεταλλικό νόμισμα της μιας τουρκικής λίρας και το πλασάρουν ως το αντίστοιχο των 2 ευρώ. Η επιτυχία της απάτης έγκειται στο ότι έχουν ακριβώς την ίδια διάσταση και πάχος.
Έτσι, η διακίνηση των μεταλλικών λιρών γίνεται πιο εύκολη. Φυσικά το «κέρδος» είναι ιδιαίτερα μικρό για τους απατεωνίσκους αυτούς, όμως εάν «ριχτούν» στην αγορά 20 τέτοια τούρκικα νομίσματα το κέρδος αυξάνει όταν σκεφτεί κανείς πως ένα ευρώ ισοδυναμεί με 7-8 λίρες.
Προσοχή λοιπόν όσο γίνεται στο κόλπο των μικροαπατεώνων.
Γ.Δ.


Έχει πείρα ο Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ
Ομολογουμένως ο πρώην πρόεδρος Σελέρου και πρώην δήμαρχος, έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία.
Εμπειρία διαθέτει επίσης και στις μετακινήσεις μπρος- πίσω, δεξιά -αριστερά.
Κατά τις διάφορες θητείες του μάλιστα έδωσε δείγματα αυτών των ελιγμών του προς διάφορες κατευθύνσεις.
Έτσι, αυτές τις ικανότητές του εκτίμησε και αξιολόγησε ο νυν δήμαρχος Αβδήρων και τον προσέλαβε ως ειδικό συνεργάτη.
Έτσι, θα παρέχει τις υπηρεσίες σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η πρόσληψη αναρτήθηκε στη Διαύγεια και ήδη ο Μπιρόλ ανέλαβε τα καθήκοντά του.
-Συμπέρασμα: Κανείς δεν χάνεται όταν γνωρίζει καλά μια τέχνη…
Γ.Δ.


Στην Ξάνθη ο Νίκος Παπάς
pappasΤην Ξάνθη αναμένεται να επισκεφτεί ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Νίκος Παπάς, την ερχόμενη εβδομάδα. Γι’ αυτό και πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης προκειμένου να καταρτίσουν το πρόγραμμα της περιοδείας του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επισκεφτεί και την ορεινή περιοχή αλλά και όλο το νομό και θα έχει επαφές με τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον πρώην βουλευτή Στάθη Γιαννακίδη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πρόγραμμα περιοδειών που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο Φθινόπωρο.
Μήπως μυρίζει …εκλογές;
Μ.Ξ.


Ξεκινούν νέες οικοδομές
Να κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο. Διαπιστώσαμε πως η οικοδομή στην πόλη μας πήρε μπροστά. Κάναμε μια βόλτα και με χαρά είδαμε να ξεκινούν νέες προσπάθειες στον τομέα αυτόν που χρόνια πολλά βρίσκονταν σε λήθαργο.
Οι άνθρωποι αυτοί έπιασαν τον σφυγμό της εποχής διαπιστώνοντας τις ελλείψεις σε νέες  οικοδομές και διαμερίσματα.
Μετά τη δεκαετή οικοδομική στασιμότητα, κάποιοι τολμηροί εργολάβοι ξεκίνησαν και επενδύουν στον τομέα αυτόν ο οποίος όπως είναι γνωστό κινεί δεκάδες άλλους, προσφέροντας δουλειά σε τεχνίτες και προμηθευτές.
Το ξεκίνημα της οικοδομής είναι ένα μικρό αισιόδοξο μήνυμα για την αλλαγή του οικονομικού κλίματος.
Γ.Δ.


Δύο νέα τμήματα
Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κάθετος άξονας της Ξάνθης με τη Βουλγαρία πως θα ολοκληρωθεί. Όπως έγινε γνωστό, η Εγνατία Οδός Α.Ε. έβγαλε σε διαγωνισμό τα τμήματα «Εχίνος- Μελίβοια» και «Μελίβοια- Ελληνοβουλγαρικά σύνορα». Σχετικές λεπτομέρειες δημοσιεύσαμε στο φύλλο του Σαββάτου.
Άρα, το έργο πλέον όχι μόνον προχωρά, αλλά σταθερά οδηγείται στην ολοκλήρωσή του.
Με την ευκαιρία θα θυμίσω στους συμπολίτες την πρόταση που είχε καταθέσει στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης το μέλος Φώτης Σιδερίδης για να γίνει ο κάθετος άξονας με Βουλγαρία.
Επίσης θα θυμίσω τις προσπάθειες και δύο συμπολιτών, του Αχιλλέα Τσαρτσάρα και του βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη για να ενταχθεί το έργο στην σημερινή του διαδρομή.
Βέβαια βοήθησαν κι άλλοι στη συνέχεια, αλλά οι βάσεις είχαν τεθεί ήδη.
Καλό είναι να μην ξεχνούμε αυτούς που ενδιαφέρθηκαν για το έργο αυτό, να πάρει το δρόμο της υλοποίησης.
Γ.Δ.


Περί πυρκαγιών
Ας πούμε λίγα λόγια για τις πυρκαγιές που δε λένε να σταματήσουν. Και δε θα σταματήσουν διότι είναι έργο ανθρώπου.
Περίπου το 70% των πυρκαγιών στη Νότια Ευρώπη προκαλούνται από ανθρώπους, με μόνο το 2% να είναι αποτέλεσμα φυσικών φαινομένων όπως οι κεραυνοί.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πυρκαγιές ξεκινούν κακόβουλα και συντονισμένα. Διότι η ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών δεν μπορεί να είναι τυχαία περίπτωση.
Βέβαια οι πυρκαγιές γίνονται αιτία να βγουν στην επιφάνεια και οι πάγιες αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης. Η οποία δημόσια διοίκηση απουσίασε για μια ακόμη φορά, απόδειξη των χρόνιων αδυναμιών και παθογενειών δεκαετιών.
Από την άλλη, υπάρχει η αργή απονομή δικαιοσύνης προς τους διάφορους εμπρηστές. Μετά από χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη, όταν όλα έχουν ξεχαστεί και οι ποινές συνήθως εάν δεν είναι αθωωτικές, είναι με αναστολή.
Κοροϊδία παντού.
Γ.Δ.


Πικρή αλήθεια
Με την ευκαιρία δύο λόγια για το θέμα της μνήμης, της υστεροφημίας και της προσφοράς στον τόπο. Είναι γεγονός λοιπόν ότι στον τόπο μας λίγοι ήταν αυτοί οι εκλεγμένοι που προσέφεραν άξιο λόγου έργο.
Υπήρξαν βουλευτές που ήρθαν κι έφυγαν χωρίς τίποτε το αξιόλογο. Αλεξίου, Ροδίου, Ζεϊμπέκ, Παυλακάκης, Ατματζίδης, Κουρτίδης, Λαμπαδάρης, Στολίδης και άλλοι, πρόσφεραν ελάχιστα ή καθόλου, όπως οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ.
Η παρουσία τους ήταν ασήμαντη και ήδη οι περισσότεροι δεν μνημονεύονται καθόλου διότι δεν έκαναν προτάσεις, δεν είχαν ιδέες και οι παρεμβάσεις τους ήταν ασήμαντες και μικροπολιτικές.
Δυστυχώς σημαντικό ρόλο στα κέντρα πολιτικών αποφάσεων λίγοι έως ελάχιστοι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι είχαν.
Αρέσει δεν αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια.
Γ.Δ.


Οι ευθύνες
Το θέμα των αντιεμβολιαστών και η γενικότερη άρνησή τους είναι ένα σοβαρό θέμα που έχει σχέση με την υγεία τόσο των ίδιων όσο και των εμβολιασμένων.
Το θέμα πλέον είναι ιδιαίτερα σημαντικό γι’ αυτό και η κυβέρνηση πρόκειται να λάβει σχετικές αποφάσεις που θα περιορίζει τις επαφές των μη εμβολιασθέντων στη δημόσια ζωή τους.
Σημαντικός παράλληλα είναι ο ρόλος και η αποστολή στο θέμα τόσο των ιερέων όσο και των υγειονομικών.
Πλέον οι ευθύνες γίνονται συγκεκριμένες και αυταπόδεικτες και κανείς δεν μπορεί να αγνοεί τους κινδύνους.
Πρόσφατα ξανθιώτισσα εισήχθη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και διασωληνώθηκε. Ήταν ανεμβολίαστη και τώρα κινδυνεύει και το οικογενειακό της περιβάλλον.
Ευθύνες λοιπόν έχουμε όλοι να ενημερώνουμε, κυρίως οι ιερείς τους ηλικιωμένους αλλά και οι υγειονομικοί που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ταλαιπωρία όσων ασθενούν από τον κορωνοϊό.
Γ.Δ.


Όταν «μικραίνουν» οι ήρωες
Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης ζητώντας άρση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών την προσεχή Πέμπτη στην είσοδο του νοσοκομείου. Δηλαδή αυτοί που από την πρώτη στιγμή ήταν η εμπροσθοφυλακή στην μάχη κατά της πανδημίας, που είδαν ανθρώπους να μην μπορούν να ανασάνουν,  να διασωληνώνονται και να πεθαίνουν στη ΜΕΘ, αυτοί που έκαναν εξαντλητικές βάρδιες, που ήταν οι ήρωές μας, ζητούν να έχουν την δυνατότητα να μην εμβολιαστούν χωρίς να υποστούν τις συνέπειες που είναι η αναστολή. Δηλαδή τι μας λένε τώρα; Ότι φοβούνται  περισσότερο το εμβόλιο αυτοί που είδαν με τα μάτια τους τον θάνατο από τον κορωνοϊό; Αντιλαμβάνονται τι κακό κάνουν στην κοινωνία τώρα σ’ όσους αμφιταλαντεύονταν; Αντιλαμβάνονται ότι γίνονται αιτία να μην προχωράει ο εμβολιασμός με όλα τα δεινά που μπορεί να μας φέρει; Αναιρούν τον ίδιο τους τον εαυτό, αναιρούν την επιστήμη τους μη έχοντας εμπιστοσύνη σ’ αυτή. Δεν τους τιμά αυτή η στάση. Σ’ ότι αφορά τα δικαιώματα που υπερασπίζονται θα’ πρεπε να ξέρουν ότι τα κοινωνικά δικαιώματα, όταν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας,  υπερισχύουν από τα ατομικά.
Και επειδή δεν είναι δίκαιο να ομαδοποιήσουμε την στάση αυτή που προέρχεται από μια μειοψηφία, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι: « Κρίμα γι αυτούς! «Μίκραιναν» στα μάτια μας αυτοί που ήταν οι  ήρωες μας»!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ποιος βρωμίζει; Χρόνια τώρα παρακολουθώ όπως κι εσείς βέβαια τις φιλότιμες και αξιέπαινες …