Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πάνω από 7.000 ευρώ τα πρόστιμα στην περιφέρεια για παράβαση των μέτρων

Πάνω από 7.000 ευρώ τα πρόστιμα στην περιφέρεια για παράβαση των μέτρων

0

Το ένα πρόστιμο αφορούσε άτομο για άρνηση δειγματοληπτικού ελέγχου σε σταθμό, και το άλλο την εξυπηρέτηση πελατών σε κατάστημα χωρίς την ειδική σήμανση

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 94.038 έλεγχοι, από τους οποίους οι 60.856 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Βεβαιώθηκαν συνολικά 156 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

 

  • 74 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 70 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, εκ των οποίων   9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 

  • 25 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 18 στην Κρήτη, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στα Ιόνια Νησιά.

 

  • 57 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

 

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

 

 

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  • Πραγματοποιήθηκε σύλληψη και επιβλήθηκε 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για άρνηση δειγματοληπτικού ελέγχου σε συνοριακό σημείο,
  • Επίσης επιβλήθηκε 2.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ροδόπη, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος χωρίς ανάρτηση ανάλογης ειδικής σήμανσης.

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …