Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι αρχές της Καβάλας στέλνουν κοινό μήνυμα εμβολιασμού μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Οι αρχές της Καβάλας στέλνουν κοινό μήνυμα εμβολιασμού μετά την έξαρση των κρουσμάτων

0

Κοινή συνέντευξη Τύπου από αντιπεριφερειάρχη, δημάρχους, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, τον διοικητή του Νοσοκομείου και τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

 43 ασθενείς νοσηλεύουνται με covid στο Νοσοκομείο Καβάλας. Όλοι, εκτός από δύο που έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση, είναι ανεμβολίαστοι

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης, 24 Αυγούστου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης και οι Δήμαρχοι Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης και Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, παρουσία της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασίας Αντωνίου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνου Κλειτσιώτη και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας, Βαγγέλη Καμπουρίδη, προκειμένου να απευθυνθούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Καβάλας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

1.Kώστας Αντωνιάδης : «Να εμβολιαστείτε προκειμένου να προστατεύσετε αρχικά τη ζωή σας, αλλά και τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάτε. Έτσι θα σώσουμε τον πολιτισμό μας και την ανθρωπιά μας».

2.Θόδωρος Μουριάδης: «Ο Δήμος Καβάλας θα τηρήσει πιστά τα υγειονομικά μέτρα. Δεν θα μπαίνει κανείς μέσα στο Δημαρχείο αν δεν δείχνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αν δεν έχει νοσήσει, όπως αναφέρει η εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους του Δήμου Καβάλας. Θα πρέπει και αυτοί να εμβολιαστούν. Μια υπάλληλος του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” έχει τεθεί ήδη σε αναστολή. Αυτό θα γίνει και με τους υπόλοιπους υπαλλήλους που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, όταν επιστρέψουν από την άδεια τους».

3.Φίλιππος Αναστασιάδης: «Αυτή την περίοδο έχει σκύψει όλη η επιστήμη πάνω στο πρόβλημα που λέγεται πανδημία. Θεωρώ ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι τέτοια που μας επιτρέπει να συνηγορήσουμε στη χορήγηση του».

4.Σάββας Μιχαηλίδης : «Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός εάν θα επιλέξει να εμβολιαστεί ή όχι. Είναι όμως και ευθύνη της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν κάποια μέτρα για να προστατεύσουν τους υπόλοιπους πολίτες».

5.Λευτέρης Κυριακίδης : «Το εμβόλιο είναι το ισχυρότερο όπλο που έχουμε κατά της πανδημίας. Είναι μάταιο να θέλουμε να πολεμήσουμε κάτι και παράλληλα να μη θέλουμε να αξιοποιήσουμε το όπλο αυτό».

6.Αναστασία Αντωνίου : «Αν τυχόν βρεθεί ένας γιατρός να καταγγέλεται από συμπολίτη μας ότι δεν εμβολιάστηκε ή ότι προτρέπει τους πολίτες να μην εμβολιαστούν, θα τεθεί υπό πειθαρχική δίωξη. Είμαστε αδέκαστοι μπροστά σε τέτοιες στάσεις και αν μας το επιτρέψει η κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση θα προβούμε και σε ελέγχους».

7.Βαγγέλης Καμπουρίδης:«Θα ήθελα να απευθυνθώ σ’ αυτούς που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο. Τα εμβόλια είναι ασφαλέστατα. Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία φάρμακο με τόσες εκτεταμένες δοκιμές. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι».

8.Ντίνος Κλειτσιώτης :«Σήμερα στο Νοσοκομείο Καβάλας υπάρχουν σαράντα τρεις ασθενείς, από τους οποίους οι τριάντα εννέα είναι σε απλές κλίνες και τέσσερις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όλοι, εκτός από δύο που έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση, είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μέχρι στιγμής είτε από φόβο, είτε από μη σωστή ενημέρωση, δεν έχουν εμβολιαστεί».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…