Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζάνες και κολοκυθάκια σουφλέ

Μελιτζάνες και κολοκυθάκια σουφλέ

0

-3 μελιτζάνες

-3 κολοκυθάκια

-1 κρεμμύδι ξερό

-1/2 κιλό γιαούρτι

-3 αυγά

-250 γρ. μαλακό τυρί τριμμένο

-1 τριμμένη ντομάτα

-θυμάρι

-αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε σε φέτες τα λαχανικά, τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο λάδι και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Όση ώρα ψήνονται φτιάχνουμε σάλτσα με την ντομάτα. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Όταν ψηθούν τα λαχανικά μας τα μεταφέρουμε τότε σε ένα πυρέξ, και ξεκινάμε με την πρώτη στρώση, ρίχνουμε λίγο θυμάρι, τριμμένο τυρί και την σάλτσα ντομάτας σκορπίζοντάς τη σε όλη την επιφάνεια και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά με το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και  ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα λαχανικά, τα σκεπάζουμε καλά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί…

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα, όταν κάνει μια ροδαλή κρούστα, είναι έτοιμο. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει για να κόβεται όμορφα και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…