Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με κάρτα η παροχή ρεύματος στα λιμάνια του Λιμενικού Ταμείου Λάγος

Με κάρτα η παροχή ρεύματος στα λιμάνια του Λιμενικού Ταμείου Λάγος

0

Τέλος στην ρευματοκλοπή και στην αλόγιστη χρήση ρεύματος – Τοποθετούνται 73 πυργίσκοι. Το έργο προϋπολογισμού 578.000€  εντάχθηκε στο Leader

 

Έτοιμο το master plan για το Λιμάνι του Λάγος – Σε εξέλιξη οι μελέτες για υδατοδρόμιο  που εγκρίθηκαν από τον «Φιλόδημο» το 2020

 

 

Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης του λιμανιού του Πόρτο Λάγος και των Αλιευτικών καταφυγίων Αβδήρων, Φαναρίου, Ιμέρου που είναι αρμοδιότητας του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λάγος, αποτελεί η ένταξη του έργου «Ηλεκτρολογικές – Μηχανολογικές εγκαταστάσεις στο   Λιμάνι του Πόρτο Λάγος και στα Αλιευτικά καταφύγια Αβδήρων, Φαναρίου, Ιμέρου και ειδικότερα προμήθεια και εγκατάσταση πυργίσκων παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε σκάφη». Η πρόταση του Λιμενικού Ταμείου προϋπολογισμού 578.000€  εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» και με Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER/ΕΠΑΛΘ Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης, της ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.».

Τέλος στην ρευματοκλοπή και στην αλόγιστη χρήση ρεύματος που επιβαρύνει το Λιμενικό Ταμείο

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λάγος κα Κωνσταντίνα Ζουρνατζίδου η πράξη αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση 73 πυργίσκων για την εξυπηρέτηση των σκαφών στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Πόρτο Λάγος και των αλιευτικών καταφυγίων Αβδήρων, Φαναρίου και Ιμέρου. Τα σκάφη που ελλιμενίζονται εκεί θα έχουν την δυνατότητα παροχής ρεύματος και νερού. Οι πυργίσκοι θα λειτουργούν με προπληρωμένες μαγνητικές κάρτες έτσι ώστε να αποφευχθεί η αλόγιστη σπατάλη νερού και ηλεκτρικής ενέργειας: «Είναι ένα σημαντικό έργο γιατί θα βάλει μια τάξη στην αλόγιστη χρήση ρεύματος που επιβαρύνεται  το Λιμενικό Ταμείο καθώς τώρα γίνεται ρευματοκλοπή με μεγάλο κίνδυνο ατυχήματος ηλεκτροπληξίας. Θα υπάρχουν σημεία πώλησης καρτών αλλά και η διάθεσή τους θα γίνεται από το Λιμενικό Ταμείο. Θα αναβαθμιστούν τα λιμάνια μας και θα είναι ασφαλή».

Έτοιμο το master plan – Σε εξέλιξη οι μελέτες για υδατοδρόμιο  που εγκρίθηκαν από τον «Φιλόδημο»  

Η κα Ζουρνατζίδου ανέφερε επίσης πως το Λιμενικό Ταμείο έχει υποβάλλει και άλλη πρόταση για αλλαγή φωτισμού με Led που δεν εγκρίθηκε στο Leader αλλά θα υποβληθεί για έγκριση στο πρόγραμμα Αλιείας.

Παράλληλα όπως ανέφερε η κα Ζουρνατζίδου έχει ολοκληρωθεί το master plan του Λιμανιού του Λάγος που καθορίζει τις χρήσεις, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.λ.π. και ξεκίνησαν οι μελέτες για χρήσεις ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου. Πρόκειται για μια σειρά από μελέτες για τουριστική και ποιοτική αναβάθμιση στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος που  εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ προϋπολογισμού 445.200 ευρώ τον Ιούλιο του 2020. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από την μελέτη για  το υδατοδρόμιο εκπονούνται μελέτες επισκευής κρηπιδωμάτων και  Ανάπτυξη, εγκατάσταση, εφαρμογή, πιστοποίηση διαχείρισης ποιότητας κατά iso: 9001:2015 και συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά iso:14.001:2015 Τα συστήματα αυτά αφορούν στην φορτοεκφόρτωση χύδην φορτίων με υπηρεσίες ελλιμενισμού πλοίων, υπηρεσίες πλοηγού, ναυτεργατών, καβοδετών, την εφαρμογή ολοκληρωμένου περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης και άλλα.

Την εκπόνηση των μελετών έχει αναλάβει τη ΔΕΠΑΝ – Δίκτυο Πόλεων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδριάζει σήμερα δια ζώσης το δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου

Τίθεται προς έγκριση ο προϋπολογισμός του νομικού προσώπου κοινωνικών θεμάτων Τακτική δια …