Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Λίγοι αλλά κάνουν «ντόρο» οι αντιεμβολιαστές στο νοσοκομείο Ξάνθης

Λίγοι αλλά κάνουν «ντόρο» οι αντιεμβολιαστές στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στην είσοδο του νοσοκομείου. Μήνυμα ενότητας από την πρόεδρο των εργαζομένων

Γιατροί νοσοκομείου Ξάνθης: « Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν»

Διχασμός επικρατεί στο προσωπικό του νοσοκομείου Ξάνθης, με αφορμή την υποχρεωτικότητα του εμβολίου που θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου και από τις 16/8 για τους εργαζόμενους στις δομές υγείας και πρόνοιας (νόμος 4820/2021) και σύμφωνα με την οποία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Το σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ξάνθης προκειμένου να υποστηρίξει τα μέλη του που αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, παρά το γεγονός ότι είναι μια μικρή μειοψηφία, πραγματοποιεί την Πέμπτη 26 Αυγούστου εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου. Ανάλογες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα και σ΄ άλλα νοσοκομεία, όπως της Κομοτηνής. Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη το διχαστικό κλίμα πυροδοτήθηκε τις τελευταίες μέρες από τις δημόσιες δηλώσεις νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Ξάνθης που ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης.

«Στην μάχη κατά της πανδημίας είμασταν όλοι ενωμένοι αλλά τώρα υπάρχει διχασμός και αυτό είναι άδικο»
Θ. Πλαστήρα
Προέδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ξάνθης

Μήνυμα ενότητας από την πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου Ξάνθης

Απ’ την πλευρά της η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ξάνθης κα Δώρα Πλαστήρα, ζητά να χαμηλώσουν οι τόνοι, να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας που προκαλεί εντάσεις και με νηφαλιότητα και ψυχραιμία όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουν την μάχη κατά της πανδημίας: «Θεωρώ ότι το γεγονός ότι η κυβέρνηση έφτασε να καταστήσει υποχρεωτικό των εμβολιασμό στους υγειονομικούς δείχνει την αποτυχία της στο χειρισμό του θέματος. Την ίδια στιγμή που επιβάλλεται η υποχρεωτικότητα στο εμβόλιο, το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του που είναι η ένταξη του κλάδου μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά αλλά και ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, της σίτισης και της καθαριότητας στο ΕΣΥ.

Θα έπρεπε να επιχειρήσει να πείσει μέσω μιας καμπάνιας ενημέρωσης και όχι να επιβάλλει το εμβόλιο. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του εμβολιασμού αλλά υπάρχουν κάποιοι που είναι κατά. Υπάρχει επίσης και μια μερίδα που έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα. Είναι γεγονός ότι σαν επαγγελματίες υγείας έχουμε χρέος να εμβολιαστούμε, ειδικά εμείς που είμασταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και ζήσαμε όλα αυτά που ζήσαμε. Στην μάχη κατά της πανδημίας είμασταν όλοι ενωμένοι αλλά τώρα υπάρχει διχασμός και αυτό είναι άδικο. Πρέπει να αρθεί το μέτρο και με σύνεση και ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε πάλι μαζί ενωμένοι όλα όσα μας περιμένουν. Γιατί η πανδημία δεν τέλειωσε…Μας περιμένουν και πάλι δύσκολες μέρες».

Γιατροί νοσοκομείου Ξάνθης: « Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν»

Για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού μιλούν οι γιατροί του νοσοκομείου (ΕΙΝΟΚΥΞ) διαψεύδοντας τα όσα υποστηρίζει η νοσηλεύτρια που εκπροσωπεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα και χαρακτηρίζοντας «φαιδρότητες αλλά και διασπορά ψευδών ειδήσεων», τα όσα υποστήριξε σε δημόσιες δηλώσεις της. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος-ως μη ώφειλε-για τις δημόσιες δηλώσεις μιας νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Ξάνθης που ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Ένα σχόλιο από την πλευρά των γιατρών του Νοσοκομείου, θα είχε θέση μπροστά στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν.

Είναι κατανοητή και σεβαστή η επιθυμία της νοσηλεύτριας να μην εμβολιαστεί όσο κι αν διαφωνούμε μαζί της .Είναι κατανοητή η πικρία της για την επικείμενη αναστολή στα καθήκοντα της .Όμως, δεν είναι αποδεκτό, ο αντιεμβολιαστικός φανατισμός της να την παρασύρει σε υπερβολές, επιστημονικές ανακρίβειες και αβάσιμα επιχειρήματα στην προσπάθεια να υποστηρίξει τις απόψεις της. Είναι αποκύημα φαντασίας να λέει ότι οι γιατροί μας εδώ, αποκρύπτουν παρενέργειες του εμβολίου, ότι πιέζουν εμβολιασμένους ασθενείς να αποκρύψουν συμπτώματα, ότι πεθαίνουν εμβολιασμένοι από παρενέργειες.

Και μπορεί όλα αυτά να θεωρούνται φαιδρότητες και ανάξια σχολιασμού για εμάς τους εργαζόμενους που γνωρίζουμε την πραγματικότητα ,όμως ό αντίκτυπος των δηλώσεων στην κοινωνία είναι δυσανάλογος της σοβαρότητας τους. Κάποιοι, επιρρεπείς σε θεωρίες συνομωσίας θα τα πιστέψουν και αυτό θα είναι μεγίστη πλάνη, καθώς πλέον οι δηλώσεις πέρα από γραφικότητες θα αποτελούν διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμής, το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που διαθέτει η ιατρική κοινότητα ενάντια στον κορονοϊό .Είναι μεγάλο λάθος να στεκόμαστε στις παρενέργειες του εμβολίου, που είναι συγκριτικά ελάχιστες και να παραβλέπουμε τα τεράστια οφέλη του. Ξέρουμε ότι όσοι εμβολιαστούν δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον ιό, αλλά στην πλειοψηφία,σίγουρα, δεν θα κινδυνεύσουν από βαριά νόσηση. Αν δεν αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων, θα βρεθούμε ξανά εδώ στην Ξάνθη μπροστά στις ίδιες τραγικές συνθήκες που ζήσαμε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 με δεκάδες νοσηλευόμενους ασθενείς και καθημερινούς θανάτους.

Για να μιλήσουμε με σημερινά στοιχεία :Από την 1η έως 22 Αυγούστου προσήλθαν στο Νοσοκομείο 60 περιστατικά θετικά στον κορονοϊό . Οι 50(83%) ήταν ανεμβολίαστοι. Έξι ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι πέντε ανεμβολίαστοι. Δυστυχώς ο Νομός Ξάνθης υπολείπεται σε ποσοστά εμβολιασμένων από τον πανελλήνιο μέσο όρο και αυτό είναι ένα δυσοίωνο σημάδι για τις εβδομάδες που έρχονται.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν στις χρόνιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού προστεθούν και οι- έστω λίγοι- ανεμβολίαστοι γιατροί που θα αποχωρήσουν. Κάθε απουσία μετράει .Από μέρους της πολιτείας, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης, πιθανού νέου κύματος της πανδημίας, από το Νοσοκομείο Ξάνθης. Με αυτοσχεδιασμούς και συγκυριακές λύσεις δεν λύνεται το πρόβλημα.

Κάνουμε έκκληση στη πολιτεία να ενισχύσει με γιατρούς το Νοσοκομείο Ξάνθης. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Είναι θέμα ατομικής επιβίωσης και κοινωνικής ευθύνης. Μέσα στην υγειονομική κρίση που ζούμε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι πράξεις και οι αποφάσεις μας δεν επηρεάζουν μόνο εμάς ,αλλά έχουν αντίκτυπο, όσο ποτέ, στον κοινωνικό μας περίγυρο».

«Ο αντιεμβολιαστικός φανατισμός της νοσηλεύτριας την παρασύρει σε υπερβολές, επιστημονικές ανακρίβειες και αβάσιμα επιχειρήματα στην προσπάθεια να υποστηρίξει τις απόψεις της».
Γ. Γεωργίου
Πρόεδρος ΕΙΝΟΚΥΞ

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και οι υγειονομικοί υπάλληλοι στις δομές της Ξάνθης

Κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τίθενται με ανακοίνωσή τους και οι υγειονομικοί υπάλληλοι δημόσιων δομών υγείας Ξάνθης «ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ». Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν: « Δεχόμαστε τον εθελοντικό εμβολιασμό. Έχουμε όμως επιφυλάξεις και ανησυχία για τις παρενέργειες των νέων γενετικών – τεχνολογικών «εμβολίων», και ιδιαίτερα τις μακροχρόνιες που είναι άγνωστες ακόμα. Δεν κατανοούμε τη μη ανάληψη ευθύνης για τις παρενέργειες των εν λόγω «εμβολίων» και ζητούμε περισσότερη επιστημονική εμπειρία, έρευνες και ελεύθερο επιστημονικό διάλογο πριν περάσουμε σε εμβολιασμό μας……

…..Αντιτιθέμαστε στον εκβιασμό για «υποχρεωτικότητα» ιατρικών πράξεων και αναστολή της εργασίας μας χωρίς αποδοχές και τον βλέπουμε σαν μια απόπειρα για κατάλυση της αξιοπρέπειας όλων, κατάλυση της ελεύθερης βούλησης, καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης μας, σχέδιο συρρίκνωσης της δημόσιας υγείας και αρχή ενός απολυταρχικού καθεστώτος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…