Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκινάει στο ΠΓΝΑ η εφαρμογή του Προγράμματος Πρόληψης και Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων

Ξεκινάει στο ΠΓΝΑ η εφαρμογή του Προγράμματος Πρόληψης και Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων

0

Το ΠΓΝΑ ανάμεσα στα δέκα νοσοκομεία που θα εφαρμόσουν πιλοτικά το πρόγραμμα

Ξεκινάει στο ΠΓΝΑ η εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΝΛ) και της Μικροβιακής Αντοχής (ΜΑ).Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία πρότυπων Ελληνικών Δημόσιων Νοσοκομείων στους τομείς της πρόληψης και του ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων (ΝΛ) και της Μικροβιακής Αντοχής (ΜΑ) μέσω ενός 5ετούς Εθνικού Προγράμματος, για την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της αντοχής στα αντιβιοτικά.
Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα ελληνικά νοσοκομεία με έμφαση στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων και στην ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών.
Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται από το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των δέκα (10) νοσοκομείων που επιλέχθηκαν για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος είναι και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ημέρα Εμβολιασμού διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης

Το Σάββατο στο ισόγειο του Δημαρχείου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΚΥ Ξάνθης-4ης…