Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κάτι … «σκάβεται» στα αρχαία Άβδηρα

Κάτι … «σκάβεται» στα αρχαία Άβδηρα

0

Μία νέα δραστηριότητα για παιδιά θα λάβει χώρα στα Άβδηρα την ερχόμενη Πέμπτη

Παιδιά μεταξύ 8-12 ετών και που επιθυμούν να πιάσουν  με τα χέρια τους τα αρχαία αντικείμενα, να τα συντηρήσουν και να τα βάλουν στο δικό τους μουσείο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μαζί με έναν συνοδό / γονέα για να λάβουν μέρος στην ανασκαφή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021 και ώρα 9.00π.μ. – 11.00π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων!

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ.: 25410-51003, 25410-52041 (Π. Κατσάκη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος) καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή στον χώρο. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελούν τα ακόλουθα:

Για τον συνοδό / γονέα κατά την είσοδό του στον χώρο προσκόμιση: α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα του εκπαιδευτικού προγράμματος, είτε βεβαίωση ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα του εκπαιδευτικού προγράμματος ή γ) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες από αυτόν.

Για τα παιδιά και τους συνοδούς:

  • Κατά την είσοδό τους στον χώρο θα απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό υγρό.
  • Θα φορούν μη ιατρική μάσκα στην είσοδο, καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος και κατά την έξοδό τους.
  • Θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις του 1,5 μ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε «υποσιτισμό» η κτηνοτροφία στην Ξάνθη

«Φυτοζωούν» τα ζώα στο 90% των κτηνοτροφικών μονάδων – Μειώνουν τις μερίδες τροφής οι κτην…