Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κατασβέστηκε άμεσα η φωτιά που περικύκλωσε τους οικισμούς Πανδρόσου και Καρυδιάς Κομοτηνής

Κατασβέστηκε άμεσα η φωτιά που περικύκλωσε τους οικισμούς Πανδρόσου και Καρυδιάς Κομοτηνής

0

Άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων-Σημαντική συνεισφορά από εθελοντές και γειτονικούς δήμους

Φωτιά ξέσπασε την Κυριακή,15 Αυγούστου σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς της Πανδρόσου και της Καρυδιάς του Δήμου Κομοτηνής.

Η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής κινητοποίησε αμέσως όλες τις δυνάμεις της. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού ζήτησαν άμεσα τη συνδρομή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, στάλθηκαν δύο αεροπλάνα Πετζετέλ από την Καβάλα, ένα Canadair από τη Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη αποβλέποντας στην κατάσβεση της φωτιάς. Όλα τα μηχανήματα του Δήμου Κομοτηνής (υδροφόρα, φορτωτής, Jcb, γκρέιντερ) βρέθηκαν στην περιοχή και συνέδραμαν στις προσπάθειες των Πυροσβεστών.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής ζήτησε και τη συνδρομή του Δημάρχου Ιάσμου, ο οποίος απέστειλε προς βοήθεια τρία μηχανήματα έργου (την υδροφόρα του Δήμου του, δύο Jcb και ένα γκρέιντερ) και τέσσερις οδηγούς-χειριστές μηχανημάτων, καθώς και του Δημάρχου Αρριανών, ο οποίος έστειλε το πυροσβεστικό όχημα και την υδροφόρα του Δήμου του.

Επιπλέον, στην περιοχή έσπευσαν και ιδιώτες με μηχανήματα έργου, καθώς και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής και της Ε.Ο.Δ.Παράρτημα Ροδόπης, ενώ η Πρόεδρος της Κοινότητας Πανδρόσου ζήτησε τη συνδρομή και των μηχανημάτων της εταιρείας AVAX που δραστηριοποιείται εκεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …