Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η παιδική και συναρπαστική ταινία Luca θα προβληθεί στο Θερινό Σινεμά Κομοτηνής

Η παιδική και συναρπαστική ταινία Luca θα προβληθεί στο Θερινό Σινεμά Κομοτηνής

0

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη

O Luca, μια ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους, μια ιστορία ενηλικίωσης, ύμνος στη φιλία έρχεται στη μεγάλη οθόνη του Θερινού Σινεμά Κομοτηνής.

 

Το έργο

Ο Λούκα και ο Αλμπέρτο είναι δύο μικρά αγόρια που ζουν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι στην ιταλική Ριβιέρα. Γίνονται φίλοι με την ατίθαση Τζούλια και αποφασίζουν να τη βοηθήσουν σε έναν ποδηλατικό αγώνα, προσέχοντας να μην αποκαλυφθεί το μεγάλο μυστικό τους. Το ότι στην πραγματικότητα δεν είναι άνθρωποι, αλλά θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Έχουμε δει τι θα γινόταν αν τα παιχνίδια μιλούσαν, αν τα συναισθήματα μιλούσαν, αν τα ψάρια μιλούσαν, αν η μουσική και οι ψυχές «μιλούσαν». Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε κάτι πιο «ανθρώπινο». Ή όπως το δει κανείς.

Το «Luca», δια χειρός Ενρίκο Καζαρόσα (που είχε δώσει το υπέροχο μικρού μήκους «La Luna»), σε σκηνοθετικό ντεμπούτο, αφηγείται μια ιστορία που μοιάζει με μια οικογενειακή ανάγνωση στο «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου», ένα γράμμα αγάπης στο σινεμά του Φεντερίκο Φελίνι, ένα κρυφοκοίταγμα της παιδικής του ηλικίας. Ένα παραμύθι που μυρίζει Ιταλία, έχει νοσταλγικά χρώματα και έχει για ήρωες του, δυο αγόρια.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης θυμάται πως «πέρασε τη παιδική του ηλικία σε παραλίες, και συνάντησε τον καλύτερό του φίλο όταν ήταν 11 χρονών, ένα παιδί πολύ διαφορετικό, έναν μικρό καυγατζή». Αυτή ακριβώς είναι η μαγιά του «Luca», μια ταινία για εκείνες τις φιλίες που σε βοηθούν να μεγαλώσεις.

Μια γερή δόση από Ιταλία, λίγο Μιγιαζάκι (θυμηθείτε το «Ponyo», που ένα κορίτσι ζει ως ψάρι στη θάλασσα), λίγο Φελίνι, περισσότερη φαντασία και πολλή αγάπη, και η Pixar μοιάζει να βρήκε το νέο της αριστούργημα.

Η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 23,την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 9:15 το βράδυ.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…